Ivanečki vitezovi: Postali smo prepoznatljivi u Hrvatskoj, ali i na međunarodnom prostoru

V.V. | 17.6.2017. u 12:11h | Objavljeno u Našim krajem

Udruga Ivanečki vitezovi nedavno je održala u gradskoj Vijećnici redovitu godišnju Skupštinu u čijem sastavu su povijesne postrojbe Vitezovi ivanovci i Ivanečka rudarska četa. Skupštinom je predsjedao predsjednik udruge Boris Jagetić Daraboš.

Na sjednici je razmatran Izvještaj o radu za 2016. godinu kao i Program rada za 2017. godinu. U raspravi je konstatirano da je tijekom godine realizirano mnoštvo planiranih, ali i neplaniranih aktivnosti. 

Predsjednik, Boris Jagetić Daraboš osvrnuo se na sveukupni rad udruge, a najaktivnijim članovima su proglašeni s jednakim brojem aktivnosti Tomislav Petrinjak i Tomislav Vedak.

Predsjednik udruge Boris Jagetić Daraboš, zahvalio se svim članovima na savjesnom obavljanju aktivnosti.

- Diljem Hrvatske prepoznati smo kao ozbiljan partner s jasnim definiranim ciljevima s velikim potencijalima u očuvanju kulture i tradicije naše Županije i šire. Iz tog razloga postali smo prepoznatljivi u svim sferama društva kao i na međunarodnom prostoru. Tome u prilog ide i pozivi iz svih većih hrvatskih gradova kao i van naših granica (Slovenija, BiH, Mađarska, Slovačka, Italija, Austrija …) - kazao je.

Zaključio je da moramo zadržati dobru percepciju koju imamo i svojim ponašanjem biti primjer s ciljem sveopćeg napretka društva u cjelini, bez samovoljne ideološke promocije pojedinaca, nego isključivo zajedništvom načelom etike, viteštva i promocije baštine.

Također upućene su riječi zahvale svim prijateljima i simpatizerima udruge, posebno partnerima, sponzorima, gradu Ivancu, Ministarstvima RH, Hrvatskoj turističkoj zajednici, pisanim i elektronskim medijima bez kojih naš rad ne bi bio toliko produktivan i prepoznatljiv. Još jednom je upućena zahvala svima koji su na bilo koji način pomogli u radu i aktivnostima udruge.