Ivanec: Počela gradnja mosta u Gajevoj ulici, vrijednost investicije 397.600 kuna Foto: Grad Ivanec

Ivanec: Počela gradnja mosta u Gajevoj ulici, vrijednost investicije 397.600 kuna

Varaždinske vijesti | 22.4.2017. u 15:28h | Objavljeno u Našim krajem

U srijedu, 19. travnja, počela je gradnja mosta preko potoka Bistrice u Ulici Ljudevita Gaja u Ivancu.

Kako ističu iz Grada Ivanca, riječ je o opsežnom zahvatu: gradi se armiranobetonski most, raspona 6,5 metara, ukupne duljine (s „krilima“) 11,7 metara, širine kolnika 2x3 metara, s obostranim pješačkim stazama širine 1,5 metara.

- Uredit će se i kontaktne površine i prilazi mostu, kao i dio korita Bistrice u zoni izvođenja radova. Još prošle godine Grad Ivanec je uredio pristupnu makadamsku cestu zapadno od mosta tako da će se njegovom izgradnjom omogućiti spajanje Gajeve sa Stepinčevom ulicom i s izlazom na Malezovu. To će biti jedan od koraka u uređenju Gajeve ulice kao jednog od alternativnih pravaca kojima će se ubuduće odvijati promet u Ivancu. Točnije, ovaj zahvat dio je projekta gradnje „prstena“ ulica oko gradskog centra koji će omogućiti preusmjeravanje prometa u cilju zatvaranja dijela špice i njena pretvaranja u pješačku zonu - izvijestio je gradonačelnik Milorad Batinić.

Na javnom natječaju radovi na gradnji mosta povjereni su Hidroingu iz Varaždina koji je ponudio najpovoljniju cijenu gradnje u iznosu od 397.600 kuna.

Označeno u