Ivančani najavljuju masovan odaziv Zelenoj čistki 2017.

V.V. | 14.4.2017. u 08:40h | Objavljeno u Našim krajem

Ako je suditi po odazivu na koordinacijski sastanak koji je u Gradskoj vijećnici održan u utorak, 11. travnja, Ivanec i ove godine (22. travnja) može očekivati masovan odaziv Zelenoj čistki, najvećoj godišnjoj ekološkoj akciji koju će provesti šesti put za redom.

Potvrđuje to i podatak da se sastanku odazvalo tridesetak predstavnika mjesnih odbora, DVD-ova, lovačkih društava i drugih udruga civilnog društva te osnovnih škola, a bilo je i više onih koji su poručili da su spriječeni u prisustvovanju sastanku, ali da će akciju u svojoj sredini sigurno odraditi. Opširan program svoga uključivanja u akciju dostavio je i Dječji vrtić Ivančice.

Okupljenima se uvodno obratio gradonačelnik Milorad Batinić te zahvalio građanima na velikom sudjelovanju u pet dosad provedenih akcija u kojima je administrativno područje grada Ivanca velikim dijelom očišćeno od otpada odbačenog u prirodu.

Potom je pročelnica za lokalnu samoupravu, imovinu i javnu nabavu Marina Držaić nazočnima pojasnila tehničke i druge pojedinosti koje se odnose na preuzimanje vreća za skupljanje otpada i rukavica kao i na detalje vezane uz prehranu sudionika Zelene čistke.

Direktor Ivkoma Mladen Stanko skrenuo je pažnju da Zelena čistka nije akcija čišćenja privatnih podruma i tavana već ekološka akcija sa sasvim drukčijim ciljem i namjenom te zamolio građane da je ne pretvaraju u akciju odvoženja privatnog krupnog otpada.

Akcija će na više desetaka radilišta na cijelom gradskom području početi već nakon 8 sati. Oni mjesni odbori koji ističu da na svom području više nemaju odbačenog otpada, pozvani su da se u Zelenu čistku uključe uređivanjem javnih površina, okoliša nerazvrstanih cesta i društvenih domova ili da urede okućnice starijih, nemoćnih i bolesnih osoba. U slučaju kiše, akcija se odgađa za tjedan dana kasnije.

Označeno u