Ivančani će dobiti moderni Rekreacijski centar Lančić-Knapić Foto: Grad Ivanec

Ivančani će dobiti moderni Rekreacijski centar Lančić-Knapić

Varaždinske vijesti | 11.2.2017. u 19:35h | Objavljeno u Našim krajem

Na skupu koji je u organizaciji Grada Ivanca održan u Gradskoj vijećnici, u utorak je, 7. veljače, predstavljeno idejno rješenje budućeg Rekreacijskog centra Lančić–Knapić.

Riječ je o projektu koji će se realizirati na prostoru Matišićevog bajera, gdje je predviđena gradnja sportskih igrališta, staza i šetnica za rekreacijske potrebe i drugih pratećih sadržaja koji bi omogućili da se ovaj prostor pretvori u prvorazrednu rekreacijsku zonu.

Uz gradonačelnika Milorada Batinića, njegove zamjenike Čedomira Bračka i Branka Putareka i druge predstavnike gradskih službi, prezentaciji  idejnog projekta nazočili su i predstavnici DŠR-a i Mjesnog odbora Lančić–Knapić te Sportskog ribolovnog društva Ivanec.

Okupljenima se uvodno obratila pročelnica za lokalnu samoupravu, imovinu i javnu nabavu Marina Držaić te pojasnila da se idejno rješenje građanima nije moglo predstaviti do kraja 2016., kako se isprva planiralo, a razlog tomu su bili dugotrajni postupci rješavanja imovinsko–pravnih odnosa s vlasnicima nekretnina. Budući da ih je Grad u međuvremenu uspio riješiti, samim tim stvoreni su preduvjeti da se krene u realizaciju projekta.

Gradonačelnik Batinić naglasio je da je riječ o ozbiljnom projektu koji zbog specifičnosti zahtijeva uključivanje struke i partnersku suradnju svih onih koji će zajedno raditi na njegovu oživotvorenju. U nastavku je arhitektica Zdenka Šarolić, direktorica Studija Nexar, nazočnima detaljno predstavila idejno rješenje Rekreacijskog centra Lančić-Knapić.

Izražavajući pozitivno mišljenje o ovome projektu, mještane su zanimale i mogućnosti da se predloženo rješenje proširi i drugim sadržajima (košarkaškim igralištem, igralištem za odbojku na pijesku, zelenom površinom za potrebe seoskih igara i sl.). Draženko Jakopović, predsjednik SRD-a, društva kojemu je resorno ministarstvo povjerilo gospodarenje bajerom, naglasio je da SRD neće biti brana aktivnostima na ovomu projektu te Gradu i mještanima ponudio stručnu pomoć i iskustvo.

Kako bi se što prije moglo prići nastavku aktivnosti, dogovoreno je da mještani, sportski rekreativci i predstavnici SRD-a s arhitektima iz Studija Nexar što prije obiđu teren te da pritom jasno definiraju namjene i dimenzije pojedinih površina i arhitektima daju elemente i smjernice za izradu glavnog projekta.