I Općini Trnovec Bartolovečki čista petica za transparentnost Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

I Općini Trnovec Bartolovečki čista petica za transparentnost

Varaždinske vijesti | 3.7.2018. u 19:24h | Objavljeno u Našim krajem

Institut za javne financije objavio je novu analizu transparentnosti proračuna lokalnih jedinica koja pokazuje da županije, gradovi i općine iz godine u godinu napreduju kada je u pitanju transparentnost financija i proračuna.

Sve vrste lokalnih jedinica iz godine u godinu objavljuju sve više proračunskih dokumenata pa ovogodišnji prosjek županija iznosi 4,9, gradova 4 i općina 3,3. Također, ovo je prvi put da nema grada bez objavljenog bar jednog proračunskog dokumenta, ni općine bez službene mrežne stranice.

Kada su u pitanju općine u Varaždinskoj županiji, najviše ocjene za transparentnost dobilo je njih četiri među kojima je i Općina Trnovec Bartolovečki. Naime, prema ocjenjivanju objave pojedinih dokumenata vezano uz proračun Općina je dobila maksimalnu ocjenu - "petica".

– Svi dokumenti vezani uz prijedlog i donošenje proračuna javno su objavljeni na našim mrežnim stranicama. Objavljen je prijedlog proračuna, izglasan proračun, polugodišnje i godišnje izvješće te proračunski vodič. Upravo to je bila namjera ove izvršne vlasti – da našim mještanima ponudimo potpuni uvid na koji se način postupa s novcima poreznih obveznika. U potpunosti smo transparentni i sada je potvrda toga stigla iz Instituta za javne financije koji je našoj Općini dodijelio čistu peticu – izjavio je HNS-ov načelnik Zvonko Šamec.

Na ovom uspjehu zahvalio je svim djelatnicima Jedinstvenog upravnog odjela na čelu s pročelnicom Sonjom Ružić-Cvrtnjak te članovima Općinskog vijeća s predsjednikom Mariom Sačićem.

trnovec_vijece_1.JPG

trnovec_-_samec.jpg

trnovec_vijece_2.JPG