I Lepoglava će nizom događaja obilježiti Dan pobjede i domovinske zahvalnosti Foto: Grad Lepoglava / arhiva

I Lepoglava će nizom događaja obilježiti Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

V.M./Varaždinske vijesti | 2.8.2018. u 19:25h | Objavljeno u Našim krajem

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja nizom će se događanja obilježiti na području grada Lepoglave.

U nedjelju 5. kolovoza, u 9 sati kod Centralnog križa na gradskom groblju u Lepoglavi bit će položeni vijenci u spomen na poginule hrvatske branitelje s područja grada. Potom će se okupljeni uputiti u Kamenicu gdje će na parkiralištu kod groblja u Kamenici (Banovo brdo) u 10 sati započeti postrojavanje članova braniteljskih udruga s područja Lepoglave, Bednje i Ivanca.

Mimohod prema kapelici Gospe Snježne u Žarovnici, gdje će u 11 sati biti euharistijsko slavlje, kreće u 10.15.

U Višnjici će 3. kolovoza, u 19 sati vijenac biti položen i kod spomen obilježja, a  tog dana počet će manifestacija Dani, sporta, zabave i kulture, koja se održava pod pokroviteljstvom Grada Lepoglave, a u sklopu koje se igra memorijalni malonogometni turnir u spomen na poginulog hrvatskog branitelja Stjepana Križanca.

Vijence će kod spomen obilježja položiti i počast hrvatskim braniteljima odati predstavnici Grada Lepoglave i Gradskog vijeća predvođeni zamjenikom gradonačelnika Hrvojem Kovačem i predsjednikom Gradskog vijeća Robertom Dukarićem, članovi obitelji poginulih branitelja te predstavnici udruge proizašlih iz Domovinskog rata i ostalih udruga s područja grada.

U organizaciji udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava i suradnji s ostalim braniteljskim udrugama iz okolice, a pod pokroviteljstvom Grada Lepoglave, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja održat će se 3. braniteljsko hodočašće kapelici Gospi Snježnoj u Žarovnici.

Udruga Branitelji Hrvatske Lepoglava kao organizator i Grad Lepoglava kao pokrovitelj pozivaju sve građane da se pridruže proslavi obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja kod kapelice Gospe Snježne u Žarovnici gdje će se nakon Svete mise u 11 sati okupljenima podijeliti porcije graha i okrjepe.