I Lepoglava će imati punionicu za električna vozila Foto: Grad Lepoglava

I Lepoglava će imati punionicu za električna vozila

V.M./Varaždinske vijesti | 27.11.2016. u 16:47h | Objavljeno u Našim krajem

Lepoglava bi se uskoro mogla naći na karti mjesta s punionicom za električna vozila. Naime, Hrvatska elektroprivreda u okviru svog razvojnog programom širenja mreže punionica ELEN, želi jednu od punionica za električna vozila postaviti u Lepoglavi.

O tome su vrlo konkretno razgovarali lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić i predstavnici Hrvatske elektroprivrede koja Lepoglavu za širenje svoje mreže punionica nije odabrala slučajno.

Naime, Lepoglava je mjesto zanimljive i bogate povijesti i kao takva zanimljiva potencijalnim posjetiteljima koji mogu korisno iskoristiti slobodno vrijeme potrebno da se baterije u vozilu napune električnom energijom. Nadalje, Lepoglava je grad koji neprekidno ulaže u obnovljive izvore energije i brine o zaštiti okoliša, što, kao i činjenica da je Lepoglava projektni grad, nije prošlo nezapaženo kod Hrvatske elektroprivrede.

- Zadovoljstvo je da potencijalni partneri Grad Lepoglavu, kao i u ovom slučaju, prepoznaju kao sredinu vrijednu za ulaganja i otvorenu za suradnju. Punionica za električna vozila bio bi još jedan sadržaj koji bi pridonio našim nastojanjima da Lepoglavu učinimo zelenim gradom. Također, vjerujemo da će postavljanjem punionice postojati još jedan razlog više da neki od posjetitelja koji imaju električna vozila, koji možda nisu planirali doći u Lepoglavu, ipak dođu u naš grad i ovdje sadržajno provedu neko vrijeme – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić dodajući da bi zadovoljstvo bilo još veće kad bi se i neki od građana zbog postavljene punionice odlučili za nabavku električnih vozila.

Cijeli taj projekt Grad Lepoglavu ne bi puno koštao, tek nešto između 5.000 i 7.000 kuna koji bi se iskoristili samo za postavljanje prometne signalizacije i po potrebi uređenje okoliša. Projekt bi gotovo u cijelosti financirala Hrvatska elektroprivreda.

Kao o izglednim lokacijama za postavljanje punionice razgovaralo se o parkiralištu kod autobusne stanice i kod trgovačkog centra na Trgu 1. hrvatskog sveučilišta.

Lepoglava bi uz Varaždin i Ludbreg bila jedina u varaždinskoj županiji s ELEN-ovom stanicom za punjenje električnih vozila.

punjaci_za_el_automobile_01.jpg