Gradu Ludbregu novih 100 tisuća kuna za dječji vrtić Radost Foto: Dječji vrtić Radost

Gradu Ludbregu novih 100 tisuća kuna za dječji vrtić Radost

Varaždinske vijesti | 11.6.2018. u 20:43h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je rezultate Poziva za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/ dječjim vrtićima u 2018. godini.

Program podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima koncipiran je kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja kroz ulaganje u projektiranje, izgradnju/nastavak izgradnje ili nadogradnju objekata, sanaciju, rekonstrukciju, adaptaciju objekata ili dijela objekata, opremanje fiksnom opremom, uređenje okoliša, uređenje vanjskih terena te energetsku obnovu objekata dječjih vrtića.

- Planirane aktivnosti na ovom projektu su nastavak projekta „Dogradnja zgrade dječjeg vrtića Radost“ koji je prijavljen na Mjeru 7.4.1 za koji smo nedavno potpisali ugovor vrijedan 3,5 milijuna kuna. Ovih pak stotinjak tisuća kuna odnosi se na uređenje vanjskog prostora, uređenje okoliša i nadopunu novim igralom – rekao je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

Podsjećamo, dječji vrtić "Radost" uskoro očekuje nadogradnja čime će se poboljšati standard boravka djece. Realizacijom projekta nadogradit će se zgrada postojećeg vrtića bruto površine 497,68m2, na dvije etaže (prizemlje, površine 248,84m2 i kat, površine 248,84m2) te će se urediti i opremiti dodatni prostori u vrtiću - u prizemlju: boravak, hol, stubište, garderoba, hodnik, sanitarni prostor i natkrivena terasa, a na katu: 3 ureda, stubište, spremište i višenamjenski prostor.