Gradovi Ivanec i Novi Marof uređuju parkiralište kod groblja u Margečanu Foto: Grad Ivanec

Gradovi Ivanec i Novi Marof uređuju parkiralište kod groblja u Margečanu

I.D./Varaždinske vijesti | 21.10.2016. u 09:52h | Objavljeno u Našim krajem

U skladu s tripartitnim sporazumom koji su još 2014. potpisali gradonačelnici Ivanca i Novog Marofa, Milorad Batinić i Darko Hrenić, te direktor Ivkoma Mladen Stanko, kojim su se obvezali do 2017. godine zajedno isfinancirati građevinsko i hortikulturno uređenje groblja u Margečanu i kontaktnih parkirališnih površina, počeli su radovi na uređenju tamošnjeg parkirališta.

Grad Novi Marof u ovaj je projekt uključen zbog toga što se na margečanskom groblju pokapaju pokojnici iz pojedinih naselja koja administrativno pripadaju susjednom gradskom području. Nakon zemljanih radova, planiranja terena, ugradnje tamponskog kamenog sloja i drugih pripremnih radova, trenutačno je u tijeku postavljanje rubnjaka za izradu "zelenog otoka" uz županijsku cestu.

Ovisno o vremenskim prilikama, asfaltiranje parkirališta očekuje se tijekom idućeg tjedna. Parkiralište će potom biti označeno odgovarajućom prometnom signalizacijom. Temeljem postupka javne nabave koji je proveo Ivkom d.d., posao je povjeren najpovoljnijem ponuditelju – Colasu Hrvatska. Ugovorena vrijednost radova je 126.000 kuna, a 70 posto sredstava osigurava Grad Ivanec.

Označeno u