GRAD VARAŽDIN Otvorena javna savjetovanja o novoj visini poreza i komunalnoj naknadi

VV | 18.10.2023. u 19:20h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Varaždin otvorio je nova savjetovanja s javnošću povodom donošenja Odluka:

  • ODLUKA O IZMJENAMA ODLUKE O KOMUNALNOM DOPRINOSU

U razdoblju od 17. listopada do 16. studenog 2023. godine provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o izmjenama Odluke o komunalnom doprinosu.

Ovim izmjenama mijenja se valuta u kojoj je prikazana jedinična vrijednost komunalnog doprinosa po pojedinim zonama. Promijenjen je i iznos komunalnog doprinosa za koji se može odobriti obročna otplata. Materijali i obrasci relevantni za savjetovanje, kao i sami nacrti dokumenata, nalaze se na web stranici Grada Varaždina pod rednim brojem 3.

Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem priloženog obrasca, zaključno do 16. studenoga 2023. godine na adresu Grad Varaždin, Upravni odjel za gradnju i komunalno gospodarstvo, Trg slobode 12/II, Varaždin, s naznakom: „Mišljenja, primjedbe i prijedlozi na Nacrt Odluke o izmjenama Odluke o komunalnom doprinosu“ ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

  • ODLUKA O VRIJEDNOSTI BODA KOMUNALNE NAKNADE

U razdoblju od 17. listopada do 16. studenog 2023. godine provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o vrijednosti boda komunalne naknade.

Kako bi Grad Varaždin osigurao sredstva za sve komunalno-infrastrukturne projekte i kako bi se komunalni standard i komunalna infrastruktura dovela na razinu koju Varaždin zaslužuje, nužno je povećanje vrijednosti boda komunalne naknade.

Materijali i obrasci relevantni za savjetovanje, kao i sami nacrti dokumenata, nalaze se na web stranici Grada Varaždina pod rednim brojem 37.

Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem priloženog obrasca, zaključno do 16. studenoga 2023. godine na adresu Grad Varaždin, Upravni odjel za gradnju i komunalno gospodarstvo, Trg slobode 12/II, Varaždin, s naznakom: „Mišljenja, primjedbe i prijedlozi na Nacrt Odluke o vrijednosti boda komunalne naknade“ ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

  • ODLUKA O VISINI PAUŠALNOG POREZA PO KREVETU NA PODRUČJU GRADA VARAŽDINA

U razdoblju od 17. listopada do 16. studenog 2023. godine provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o visini paušalnog poreza po krevetu na području Grada Varaždina.

Odlukom se određuje visina poreza u paušalnom iznosu od 150,00 EUR po krevetu u smještajnim jedinicama - sobama, apartmanima i kućama za odmor koje se nalaze na području Grada Varaždina.

Materijali i obrasci relevantni za savjetovanje, kao i sami nacrti dokumenata, nalaze se na web stranici Grada Varaždina pod rednim brojem 38.

Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem priloženog obrasca, zaključno do 16. studenoga 2023. godine na adresu Grad Varaždin, Upravni odjel za financije, proračun i javnu nabavu, Trg slobode 12, Varaždin, s naznakom: „Mišljenja, primjedbe i prijedlozi na Nacrt Odluke o visini paušalnog poreza po krevetu na području Grada Varaždina“ ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..  

  • ODLUKA O VISINI POREZNIH STOPA GODIŠNJEG POREZA NA DOHODAK NA PODRUČJU GRADA VARAŽDINA

U razdoblju od 17. listopada do 16. studenog 2023. godine provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o visini poreznih stopa godišnjeg poreza na dohodak na području Grada Varaždina.

Odlukom se utvrđuju visine poreznih stopa poreza na dohodak koje se primjenjuju na području Grada Varaždina. Poslove u svezi s utvrđivanjem i naplatom poreza na potrošnju obavlja Ministarstvo financija, nadležna ispostava Porezne uprave.

Materijali i obrasci relevantni za savjetovanje, kao i sami nacrti dokumenata, nalaze se na web stranici Grada Varaždina pod rednim brojem 39.

Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem priloženog obrasca, zaključno do 16. studenoga 2023. godine na adresu Grad Varaždin, Upravni odjel za financije, proračun i javnu nabavu, Trg slobode 12, Varaždin, s naznakom: „Mišljenja, primjedbe i prijedlozi na Nacrt Odluke o visini poreznih stopa godišnjeg poreza na dohodak na području Grada Varaždina“ ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

  • NACRT ODLUKE O POREZIMA GRADA VARAŽDINA

 U razdoblju od 18. listopada do 17. studenog 2023. godine provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o porezima Grada Varaždina.

Odlukom se utvrđuju vrsta poreza, porezna stopa te način obračuna i plaćanja gradskog poreza koji je vlastiti izvor prihoda Grada Varaždina, tako da je propisano da Gradu Varaždinu pripada gradski porez – porez na potrošnju te da se isti plaća po stopi od 2%. Poslove u svezi s utvrđivanjem i naplatom poreza na potrošnju obavlja Ministarstvo financija, nadležna ispostava Porezne uprave.

Materijali i obrasci relevantni za savjetovanje, kao i sami nacrti dokumenata, nalaze se na web stranici Grada Varaždina pod rednim brojem 22.

Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem priloženog obrasca, zaključno do 17. studenoga 2023. godine na adresu Grad Varaždin, Upravni odjel za financije, proračun i javnu nabavu, Trg slobode 12, Varaždin, s naznakom: „Mišljenja, primjedbe i prijedlozi na Nacrt Odluke o porezima Grada Varaždina“ ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću jest upoznavanje javnosti s nacrtima dokumenata, a radi dobivanja mišljenja, primjedbi i prijedloga i eventualno prihvaćanja zakonitih i stručno utemeljenih prijedloga, primjedbi i mišljenja.