Grad Ludbreg: Potpisani ugovori o sufinanciranju programa udruga Foto: Grad Ludbreg

Grad Ludbreg: Potpisani ugovori o sufinanciranju programa udruga

| 13.3.2019. u 08:22h | Objavljeno u Našim krajem

U utorak 12. ožujka u Uredu gradonačelnika održano je potpisivanje ugovora s udrugama čiji su programi ili projekti zadovoljili kriterije natječaja za dodjelu financijskih potpora za programe i projekte organizacijama civilnog društva iz Proračuna Grada Ludbrega. Nakon provedenog postupka čak 33 udruge ostvarile su pravo na financijska sredstva.

- Prije nekoliko godina promijenili smo način financiranja udruga i kroz natječaj ga uskladili s načelima Europske unije te time povećali transparentnost cijelog postupka. Drago mi je što su udruge prihvatile takav oblik prijava i nisu odustale od svojih aktivnosti kojima promoviraju naš grad, ali i svaku našu manifestaciju čine ljepšom i boljom. Spektar udruga uistinu je raznolik i u tome je bogatstvo našega grada - rekao je na potpisivanju gradonačelnik Dubravko Bilić.

Najmanji iznos koji su udruge mogle ostvariti za projekte iznosi 1000 kuna, a najveći 3000 kuna. Za programe najmanji iznos koji se mogao ostvariti iznosi 3000 kuna, a najveći 30 000 kuna.

Grad Ludbreg godišnje za sufinanciranje projekata i programa koje provode udruge izdvaja tristotinjak tisuća kuna.

Označeno u