Grad Lepoglava vatrogascima nabavio pumpe za ispumpavanje vode Foto: Grad Lepoglava

Grad Lepoglava vatrogascima nabavio pumpe za ispumpavanje vode

Varaždinske vijesti | 16.3.2018. u 16:38h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Lepoglava nastavlja s opremanjem dobrovoljnih vatrogasnih društava s gradskog područja. Uz znatna proračunska sredstva namijenjena njihovoj redovnoj djelatnosti, Grad Lepoglava dodatno oprema tri gradska dobrovoljna vatrogasna društva. Nakon što im je već ranije donirao agregate, motorne pile i povezao ih mobilnim uređajima, vatrogascima je uručena još jedna gradska donacija vrijedna oko 13.000 kuna. Riječ je o pumpama za ispumpavanje vode koje je gradonačelnik Marijan Škvarić uručio vatrogascima iz DVD-a Lepoglave, DVD-a Kamenice i DVD-a Višnjice.

- Pratimo potrebe naših vatrogasaca i u dogovoru s gradskom Vatrogasnom zajednicom nabavljamo im potrebnu opremu. S obzirom na vremenske uvjete ovih su dana učestale intervencije ispumpavanja vode iz stambenih i gospodarskih objekata građana za što su vatrogascima potrebne dodatne pumpe kojima će odsad raspolagati – rekao je gradonačelnik Škvarić zahvalivši vatrogascima na njihovom radu i angažiranosti te odazivu na svaki poziv u pomoć.

- Naši vatrogasci dokazali su da se na njih može računati u svakom trenutku. Na nama u Gradu je da ih opremimo što činimo i činit ćemo i dalje – dodao je Škvarić.

Ispred svih društava Gradu je na još jednoj donaciji opreme zahvalio predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Lepoglave Marijo Canjuga istaknuvši da će je vatrogasci, kao i dosad dobivenu opremu, koristiti pomažući građanima. Uz donaciju opreme, Grad Lepoglava će za vatrogastvo u 2018. godinu izdvojiti 400.000 kuna – 350.000 kuna za redovnu djelatnost te 50.000 kuna za dodatnu nabavku opreme.

lepoglava_-_pumpe_za_vatrogasce_2.jpg