Grad Lepoglava donirao sportsku opremu učenicima OŠ „Ante Starčevića“ iz Lepoglave.

Varaždinske vijesti | 11.1.2018. u 14:45h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Proteklih 12 godina Grad Lepoglava redovito nagrađuje svoje najuspješnije učenike i njihove mentore u sklopu Programa potreba u obrazovanju iznad školskog standarda prigodnom financijskom potporom.

Ove godine, osim spomenutih nagrada, želeći na adekvatan način nagraditi značajne sportske uspjehe učenika i njihovih školskih športskih klubova, Grad Lepoglava pribavio je potrebnu sportsku opremu koja je predana na korištenje učenicima Osnovne škole „Ante Starčevića“ iz Lepoglave.

- Dosadašnji sustav potpora obuhvaćao je učenike u domeni predmetne nastave dok je one u sportu nagrađivao prigodnim priznanjima. Ove smo godine u dogovoru s ravnateljima škola odlučili podići taj standard te nagrađivati i sportske kolektive naših škola koji su postizali značajne uspjehe u proteklom razdoblju. Za tu smo namjenu ovog puta osigurali paket sportske opreme koji obuhvaća dresove, lopte i druge sportske artikle koje će koristiti učenici prilikom svojih nastupa i osvajanja novih nagrada za svoju školu – kazao je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač predajući paket sportske opreme ravnatelju lepoglavske škole Ratku Tomiću.

S obzirom na važnost pokrivanja svih uspjeha iz svakog predmeta ili školske aktivnosti, potpore Grada Lepoglave planirane su i za 2018. godinu te će se po ovom modelu realizirati i u drugim školama na gradskom području ovisno o njihovim uspjesima na području sporta, kulture, umjetnosti, znanosti te naravno u redovnom obrazovanju.

Označeno u