Grad Ivanec darivao 876 građana najstarije životne dobi

V.V. | 15.12.2017. u 12:48h | Objavljeno u Našim krajem

Više stotina građana treće životne dobi s cijelog administrativnog područja grada Ivanca u utorak se, 12. prosinca, okupilo u dvorani KTC-a na druženju koje je u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana za svoje najstarije stanovnike tradicionalno priredio Grad Ivanec.

Na druženje je bilo pozvano 876 građana starijih od 76 godina (dakle, rođenih zaključno do 31. prosinca 1941. godine), a za svakog od njih Grad je osigurao i prigodan poklon s prehrambenim artiklima. Na žalost, zbog zdravstvenih, obiteljskih i drugih razloga svi pozvani ni ove godine nisu mogli osobno doći i pridružiti se večeri uz zabavni program pa je prigodne poklon vrećice za njih preuzela rodbina.

Najstarije sugrađane dočekivali su gradski čelnici i vijećnici te im uručivali vrećice, a u distribuciji poklona u pomoć su i ove godine priskočili agilni članovi stažnjevečke Udruge za šport i rekreaciju i pojedini članovi Savjeta mladih. Ističući da su druženje i pokloni tek simboličan znak kojim Grad pokazuje pažnju prema svojoj najsenzitivnijoj populaciji, svima okupljenima na početku se prigodno obratila zamjenica gradonačelnika Lidija Kozina:
-Drago mi je što ste se okupili u ovolikom broju! Ovo smo druženje organizirali u želji da vas uoči blagdana oraspoložimo i uljepšamo vam svakodnevicu umirovljeničkih dana. I svakako, da vam damo do znanja da vi, koji ste na svojim leđima nekad nosili proizvodnju i razvitak, niste zaboravljeni. Vaše godine zaslužuju poštovanje – poručila je Kozina te im, uz želje za
dobro zdravlje, uputila božićne i novogodišnje čestitke.

Skupu je nazočila i predsjednica Gradskog vijeća Ksenija Sedlar Đunđek.

Ugodno druženje uz večeru, gemište i sokove umirovljenicima su narodnim plesovima uljepšali članovi KUD-a Salinovec i glazbenog sastava Stari zajci. Zabilježili smo i lijepu gestu. Na kraju kulturnog programa gradski vijećnici i vijećnici te folkloraši na ples su izveli bake i djedove te s njima zaplesali Bečki valcer.(ljr)