GDCK Ivanec: Ivan Sambolek čak 125 puta darovao krv Foto: GDCK Ivanec

GDCK Ivanec: Ivan Sambolek čak 125 puta darovao krv

Varaždinske vijesti | 1.11.2017. u 16:32h | Objavljeno u Našim krajem

S više od 50 dobrovoljnih darivatelja krvi i drugih uzvanika, Gradsko društvo crvenog križa Ivanec 27. listopada svečano je obilježilo Dan dobrovoljnih darivatelja krvi.

Osim darivatelja krvi, prisustvovali su i darivatelji koji su ranijih godina već primili priznanja za 100 i više darivanja, voditelji Aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi, predstavnici grada Lepoglave i općina Maruševec i Klenovnik, predstavnici Transfuzije Varaždin, počasni članovi Hrvatskog Crvenog križa Franjo Vrabelj i Antun Herceg te ostali članovi i volonteri GDCK Ivanec.

Ivanec-_dan_darivatelja_krvi_GDCK_1.jpg

Ove je godine 35 dobrovoljnih darivatelja krvi GDCK-a Ivanec ostvarilo pravo na zahvalnicu i brončani, srebrni ili zlatni znak priznanja. Također, jedan darivatelj ostvario je pravo na zahvalnicu za izvanredan uspjeh, s plaketom za 125 puta darovanu krv, a jedna obitelj obiteljsku zahvalnicu.

Ivanec-_dan_darivatelja_krvi_GDCK_2.jpg

Dobrovoljne darivateljice krvi koje su ostvarile pravo na zahvalnicu i brončani znak priznanja za 35 puta darovanu krv bile su: Nadica Krog (aktiv DDK Ivanec), Slava Peharda (aktiv DDK Maruševec) te Vjekoslava Vojvodić (aktiv DDK Maruševec). Zahvalnicu i srebrni znak priznanja za 55 puta darovanu krv primila je Marija Težak (DDK Ivanec).

Ivanec-_dan_darivatelja_krvi_GDCK_3.jpg

Zahvalnicu i brončani znak priznanja za 50 puta darovanu krv primilo je ove godine devetnaest dobrovoljnih darivatelja krvi. Iz aktiva DDK Ivanec to su Sebastijan Banek, Nenad Bregović, Dragutin Golek, Bernardo Herceg, Franjo Hranić, Zvonimir Putarek, Stjepan Sanković, Nenad Sanković-Lukačić i Antun Babić, iz Aktiva DDK Lepoglava: Alojzije Delimar, Tomislav Hojsak, Josip Kapustić i Ivan Dukarić, iz Aktiva DDK Maruševec: Dragutin Cafuk, Slobodan Čovran, Mijo Maltarić i Stjepan Vincek, te iz Aktiva DDK "Kaznionice u Lepoglavi" Krunoslav Jagić i Željko Funda.

Ivanec-_dan_darivatelja_krvi_GDCK_4.jpg

Zahvalnicu i srebrni znak priznanja za 75 puta darovanu krv primilo je sedam dobrovoljnih darivatelja krvi: Željko Geček i Anton Kušen iz aktiva DDK Ivanec, Božidar Cikač iz aktiva DDK Kaznionice u Lepoglavi, Emil Mekovec i Ivan Novak iz aktiva DDK Lepoglava, Vlado Čiček i Viktor Hrgar iz aktiva DDK Maruševec.

Ivanec-_dan_darivatelja_krvi_GDCK_5.jpg

Ivanec-_dan_darivatelja_krvi_GDCK_6.jpg

Zahvalnicu za izvanredan uspjeh s plaketom za 125 puta darovanu krv primio je Ivan Sambolek iz Aktiva DDK Itas Ivanec, dok je pravo na obiteljsku zahvalnicu ostvarila obitelj Marice i Ivana Dukarića iz Bednje, koja redovno i kontinuirano daruje krv.

Ivanec-_dan_darivatelja_krvi_GDCK_7.jpg

Na svečanosti je pročitana i čestitka koju je dobrovoljnim darivateljima krvi uputio Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa i predsjednik HCK, prim. Josip Jelić, dr.med. Sve dobrovoljne darivatelje krvi, na svečanosti je u ime GDCK Ivanec i predsjednice Josipe Krtanjek, pozdravio potpredsjednik GDCK Ivanec Zlatko Barbir, koji je uz čestite darivateljima naglasio iznimne rezultate i postignuća u broju prikupljenih doza krvi od darivatelja GDCK Ivanec.

Darivateljima krvi zahvalili su i zamjenik gradonačelnika Grada Lepoglave Hrvoje Kovač, glavni tehničar Transfuzijske službe OB Varaždin Mario Djuran, načelnik Općine Maruševec Damir Šprem, te načelnik Općine Klenovnik Mladen Blaško. Sve okupljene i ove je godine svojom predstavom zabavila glumačka družina "Komedijaši" iz Stažnjevca.

- Uz ove darivatelje, pravo na zahvalnicu ostvarilo je ove godine još 282 dobrovoljnih darivatelja krvi za 1-40 puta darovanu krv (muškarci) i 1-25 puta darovanu krv (žene), kojima je uz čestitku za Dan dobrovoljnih darivatelja krvi upućena zahvalnica na njihovu kućnu adresu. Dakle, ukupno je 317 darivatelja GDCK Ivanec ostvarilo ove godine pravo na zahvalnicu i /ili zahvalnicu i znak priznanja za ostvaren broj darivanja krvi. Čestitamo svima, a zahvaljujemo i svim voditeljima aktiva darivatelja krvi koji kontinuirano animiraju i okupljaju dobrovoljne darivatelje krvi te aktivno sudjeluju u promicanju i organizaciji akcija DDK - istaknula je ravnateljica GDCK-a Ivanec Jasminka Ruhek.