FOTO Za modernizaciju Ulice 8. maja u Kolarovcu 616.918 kuna Foto: Franjo Talan/Općina Cestica

FOTO Za modernizaciju Ulice 8. maja u Kolarovcu 616.918 kuna

Varaždinske vijesti | 15.3.2017. u 11:52h | Objavljeno u Našim krajem

Predstavnici Općine Cestica, načelnik Mirko Korotaj i njegov zamjenik Žarko Rodeš, jučer su zajedno s predsjednikom mjesnog odbora Babinec Borisom Veselnikom te županom Predragom Štromarom i ravnateljem ŽUC-a Tomislavom Osonjačkim obišli novouređenu Ulicu 8. maja u Kolarovcu. Ondje su, naime, djelatnici tvrtke Niskogradnja Veselnik priveli kraju radove na proširenju i modernizaciji zapadnog dijela ulice koja je zapravo dio lokalne ceste koja iz Brezja Dravskog vodi preko Falinić Brega do Velikog i Malog Lovrečana. Vrijednost radova iznosi 616.918 kuna pri čemu 75 posto osigurava ŽUC, a ostali dio Općina.

- Ovom se investicijom rješava važno pitanje za mještane ulice, a povećava se i sigurnost sudionka u prometu, pogotovo onih najmlađih. Inače, Općina je posljednje četiri godine ulagala u modernizaciju nerazvrstanih cesta, a uz pomoć ŽUC-a i Županije, radilo se na modernizaciji lokalnih i županijskih cesta. Jako sam zadovoljan što ŽUC ulaže na našem području gdje su potrebe zaista velike. Općina Cestica ima preko 140 km cesta, a trenutno započinjemo asfaltiranje 11 dionica. Vrijednost te investicije je milijun kuna, a radovi će biti gotovi sredinom godine - rekao je Korotaj.

Radove ŽUC-a pohvalio je i varaždinski župan.

- Došlo je lijepo vrijeme pa je ŽUC odmah, kao i svake godine, krenuo u sanaciju cesta koje su stradale kroz zimu. Ove će godine biti puno posla budući da je zima bila jaka te se na cestama vide posljedice. Naša je županija što se tiče lokalnih i županijskih cesta zasigurno najuređenija, no još ima puno posla za odraditi. Potreba za novim investicijama uvijek ima, a kako smo uspjeli vratiti sve kredite ŽUC-a, za novo smo razdoblje slobodni i možemo financirati malo više te će biti i nekih velikih projekata u ovoj godini - rekao je Štromar.

 

kolarovec 4

kolarovec 5

kolarovec 6

 

Označeno u