FOTO Vinički vatrogasci izradili mobilnu aplikaciju za označavanje hidranata

Varaždinske vijesti | 6.6.2017. u 21:03h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Povodom svibnja, mjeseca zaštite od požara, vinički vatrogasci imali su pune ruke posla.

Blagdan Sv. Florijana, zaštitnika vatrogasca, obilježili su svečanom misom i polaganjem cvijeća kod kipa Sv. Florijana, a sudjelovali su i na javnoj vatrogasnoj vježbi DVD-a Donje Vratno te su posjetili mališane iz Dječjeg vrtića „Sreća“. I dok su se najmlađi mještani i i sami mogli okušati u „gašenju“ požara, starijim mještanima općine podijeljeni su preventivni letci, a pregledana je i ispravnost kompletne hidrantske mreže na području općine.

- Pritom je važno napomenuti da su mlađi operativni vatrogasci pokrenuli inicijativu i krenuli u izradu vatrogasne mobilne aplikacije. Tom su prilikom putem satelita označeni svi podzemni i nadzemni hidranti na području općine Vinica, kao i njihova funkcionalnost. To će nam znatno olakšati izlaske na intervencije, pogotovo u brdovitim dijelovima općine, gdje nije dovoljno razvijena hidrantska mreža ili su hidranti neispravni - pojasnio je Ivica Lazar, predsjednik DVD-a Vinica.

Na samom kraju mjeseca zaštite od požara, u OŠ Vinici održana je evakuacijska vježba zaštite i spašavanja, a tom su prilikom članovi DVD-a Vinica zaposlenike škole upoznali s osnovama gašenja požara s aparatom za početno gašenje požara s prahom, dok su najmlađe upoznali s gašenjem požara uz pomoć brentača.

- Također, svake su srijede i nedjelje članovi društva ispitivali i isprobavali vatrogasnu opremu, a bilo je riječi i o daljnjem osposobljavanju članova, funkcioniranju društva te novim preventivnim aktivnostima - naveo je predsjednik DVD-a Vinica te ovim putem pozvao sve zainteresirane mještane da ih posjete srijedom iza 19 sati i upoznaju se s njihovim radom.

Označeno u