FOTO Veseli dječji fašnik oduševio Novomarofčane Foto: Siniša Sović / FAS

FOTO Veseli dječji fašnik oduševio Novomarofčane

Varaždinske vijesti | 18.2.2017. u 12:30h | Objavljeno u Našim krajem

Više od 400 mališana iz vrtića s područja grada Novog Marofa te gosti iz vrtića iz Ljubešćice, kao i članovi novomarofskog DND-a, sudjelovalo je u subotnjoj povorci u sklopu "Dječjeg fašnika v Marofu".

Šarenilo i vesele maske brojnim mještanima, šetnjom od gradskog vrtića do Kulturnog centra, pokazali su mališani iz Dječjeg vrtića Bambi skupina "Loptice“ koji su bili "Minionsi" dok su se mališani iz Dječjeg vrtić Novi Marof skupina "Zečići" ove godine pojavili kao "tortice". Mali "digitroni" bili su polaznici DND-a Novi Marof, skupina "Bubamarci". Skupina "Mrvice", također iz novomarofskog DND-a, stigli su u povorku kao "snježni kraljevi i kraljice". Skupina "Ribice" iz vrtića "Bambi" bili su "mali pingvini". No, nisu bili jedini. Mališani iz vrtića "Anđeo" iz Oštrica bili su "pingvini s Madagaskara". Polaznici Dječjeg vrtića Novi Marof, oni iz skupine "Kockice", bili su "princeze i prinčevi", a oni iz skupine "Loptice" za temu su imali "Našu malu kliniku".

U ovogodišnjoj povorci bilo je i "kauboja". Stigli su iz vrtića "Bambi" te iz novomarofskog DND-a, polaznici Dramionice. Polaznici Plesnog studia "M-fit" za temu su imali "ljetni Olaf" te "Sparkle". Dodajmo da su u povorci bili i članovi podmlatka KUD-a Remetinec.

Drugu godinu zaredom maksimalnu pažnju posvećujemo organizaciji "Dječjeg fašnika" jer se djeca vrlo rado odazivaju i uživaju kako u pripremama tako i na sam dan kada je sva pažnja usmjerena na njih. Njihova sretna lica i veselje najveće su zadovoljstvo nas organizatora i definitivno ovo mi je jedna od najdražih naših manifestacija. Što se tiče maski ove godine one su zaista odlične i maštovite. Svi oni koji su stigli danas na fašnik nagrađeni su za svoj trud - rekla je Renata Horvatić iz Turističke zajednice.

Vrhunac "Dječjeg fašnika" zasigurno je bilo predstavljanje na pozornici te "preuzimanje vlasti" i ključeva grada od gradonačelnika Novog Marofa, Siniše Jenkača.

Zaista je prekrasno bilo vidjeti naše najmlađe mještane kako ponosno šeću u fašničkoj povorci zamaskirani u njima drage likove iz crtića. Ova manifestacija iz godine u godinu privlači sve veću pozornost. Ujedno upućujem čestitke i zahvalu organizatorima, posebice "tetama" iz vrtića koje su još jednom na ovaj način pokazale koliko vole ovaj posao i koliko se, zajedno s mališanima, trude osmisliti sadržaje u kojima mališani mogu pokazati svoju kreativnost – izjavio je nakon "gubitka vlasti" i predaje gradskih ključeva gradonačelnik Jenkač.

Uz Turističku zajednicu, Pučko otvoreno učilište i vrtiće, u organizaciju "Dječjeg fašnika v Marofu" uključio se i Grad Novi Marof koji je za mališane i sve posjetioce osigurao krafne.