FOTO: Velik broj posjetitelja i odlična atmosfera na "Martinju v Marofu" Foto: Grad Novi Marof

FOTO: Velik broj posjetitelja i odlična atmosfera na "Martinju v Marofu"

J.Š./Varaždinske vijesti | 10.11.2018. u 18:20h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Velik broj posjetitelja, odlična atmosfera i vrijeme koje je išlo na ruku organizatorima, obilježili su ovogodišnje "Martinje v Marofu" održano danas kod Kulturnog centra Ivan Rabuzin u organizaciji Udruge vinogradara i voćara Pinta te u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Novog Marofa i Pučkim otvorenim učilištem Novi Marof.

Središnji dio bogatog programa bilo je tradicionalno krštenje mošta kojeg je prema Križevačkim štatutima predvodio ceremonijalmeštar Biškup Ivan Miklučić-Strujić. Za glazbeni dio programa i dobru feštu bili su zaduženi Fiškali.

Predsjednik Udruge Dragutin Košćak kazao je kako se ispunilo njihovo očekivanje kao organizatora, a to je dobra atmosfera i odlično raspoloženje svih okupljenih. Uz već poznate sadržaje istaknuo je i bogatu martinjsku tombolu koja je ove godine imala premijerno izdanje. Osim manifestacije osvrnuo se i na ovogodišnju vinogradarsku i vinarsku godinu za koju je naglasio da je jako dobra.

– Prema prvim pokazateljima možemo kazati da je vinogradarska godina bila dobra, pogotovo kada su u pitanju količine. Za trećinu je više vina u odnosu na proteklu godinu. I po kvaliteti je godina zadovoljavajuća. Nadam se da ćemo s našim vinima na nadolazećim izložbama opet postizati odlične rezultate – kazao je Košćak.

Inače, ove je godine fešta dulje trajala s obzirom da se Udruga Pinta odlučila cijeli program održati u sklopu Kulturnog centra. Prijašnjih godina Udruga je imala večernji program na drugoj lokaciji, no ove je bilo sve na jednom mjestu.

– Pozdravljamo te izmjene koje su se pokazale dobrima budući da su se posjetitelji dulje zadržali u odličnoj atmosferi. Zadovoljni smo i dobrim odazivom naših izlagača budući da je 15-ak udruga i OPG-ova predstavilo svoje proizvode – rekla je voditelja Turističke zajednice Renata Horvatić.

Dodala je da već sada postoje ideje i inicijative koje bi u narednim godinama trebale sadržajno još više obogatiti samu manifestaciju.

Ni ovu "martinjsku feštu" nije propustio prvi čovjek Novog Marofa, gradonačelnik Siniša Jenkač, koji je izrazio zadovoljstvo što su brojni sugrađani, ali i mještani iz okolnih općina, prepoznali ovu manifestaciju. Dodao je da je ona, i po organizaciji i po broju posjetitelja, jedna od značajnijih i da obogaćuje turističku ponudu Novog Marofa. Istaknuo je kako se gradnja Kulturnog centra, i preko održavanja ove manifestacije, pokazala kao pun pogodak.

– Kulturni centar građen je da postane središte društvenog, političkog života grada Novog Marofa i on je to postao. Svi koji dolaze u naš grad pohvaljuju prekrasnu poziciju i prekrasan objekt Kulturnog centra. Drago mi je da se on sve više koristi – istaknuo je Jenkač.

Gradonačelnik je kazao kako, prema podacima od prijašnjih godina, samo u zadnja tri mjeseca u godini Kulturni centar pohodi više od 3.500 posjetitelja.

Označeno u