FOTO: Varaždinski 1. Mjesni odbor svečano proslavio svoj dan

Varaždinske vijesti | 5.12.2016. u 08:51h | Objavljeno u Našim krajem

U povodu proslave Dana varaždinskog 1. Mjesnog odbora održana je svečana sjednica uz prigodni program, a ugođaj su dodatno svojim izvedbama uljepšali Mješoviti pjevački zbor Kapela Paulina Warasdin i varaždinska klapa Lucerne.

Okupljene su pozdravili predsjednik Gradskog vijeća grada Varaždina Josip Hehet i gradonačelnik Goran Habuš, koji je iskoristio priliku te građane podsjetio na sve ono što se u gradu realiziralo u proteklih godinu dana. Kratkim osvrtom na jednogodišnje razdoblje svoj je govor započeo i Robert Roth, predsjednik 1. MO Varaždin.

- Prvo smo početkom godine postavili oglasne ormariće na pročelju zgrade, što se ispostavilo kao jako dobra ideja. Uz redovite sastanke Vijeća mjesnog odbora, gdje su se razmjenjivale ideje, priključili smo se i obilježavanju blagdana i praznika. Tako smo primjerice prigodno obilježili Valentinovo. U prostorima 1. Mjesnog odbora Centar Varaždin tako je održano druženje udruge umirovljenika s područja prvog mjesnog odbora, a pripadnicama ljepšeg spola podijelili smo čokoladna srca. Obilježili smo, među ostalim, i Dan žena te smo darivali naše Varaždinke, a u tome nam se pridružio i varaždinski gradonačelnik Goran Habuš, za kojeg moram posebno naglasiti da prati naš rad kroz cijelu godinu i maksimalno nam pomaže – podsjetio je Roth.

- Moram posebno napomenuti kako smo tijekom ove godine dobili i nove stanare i stanarke. U prostorije 1. Mjesnog odbora došle su nam i članice Udruge majstorica lepoglavske čipke prve generacije Varaždin, a kasnije i članice klape Lucerne. Tako se sad u 1. Mjesnom odboru izrađuje čipka, a Lucerne ovdje uvježbavaju za nastup. S obzirom da nas je ovdje sve više i više, što mi je drago, jer, kad je kuća puna nikad ne može biti monotono i uvijek ima veselja, odlučili smo i malo obnoviti ove prostorije i učiniti ih ugodnijima. Tako su stare podne pločice u prostorijama 1. MO zamijenjene novima – rekao je Roth.

Od ostalih događanja, zanimljiva je bila i nedavno održana izložba rukotvorina, koja je pobudila zanimanje i najmlađih Varaždinaca. Inače, u prostorima 1. Mjesnog odbora redovito se održavaju i druženja svih zainteresiranih građana s područja mjesnog odbora, a uz igranje pikada, popularne bele, mnoge udruge s područja 1. Mjesnog odbora koriste prostorije za sastanke.

- Bilo je tu još mnogo događanja, a bit će ih u narednom razdoblju još i više. Sadržaja zasigurno ne nedostaje i moram reći da se veselim svim novim aktivnostima posebno zato jer nam se na svakom događanju pridruži sve više građana – rekao je Roth te na kraju rekao kako je sretan što može predstavljati građane iz "centra najljepšeg grada na svijetu, Varaždina". Ujedno je pozvao sve Varaždinke i Varaždince koji žive u centru da se jave sa svojim idejama, prijedlozima ili ako imaju neke probleme.

- Samo zajedničkim snagama možemo učiniti da nam svima život ovdje bude još ljepši – zaključio je Roth.

 

Galerija slika