FOTO: USJP "Roda" obilježila 26. godišnjicu osnutka Specijalne jedinice policije PU varaždinske

V.M./Varaždinske vijesti | 19.3.2017. u 15:57h | Objavljeno u Našim krajem

Polaganjem vijenaca na varaždinskom groblju pripadnici Udruge Specijalne jedinice policije PU varaždinske "Roda" obilježili su 26. godišnjicu osnutka postrojbe.

Rode su prošle ratišta diljem Hrvatske, od Vukovara do Dubrovnika. Jedanaest pripadnika Roda je poginulo, a jedan se još vodi kao nestali. Petostotinjak pripadnika jedinice i danas je na okupu te su aktivni u radu Udruge.

- Okupljamo se 17 godina u udruzi koja ima petstotinjak članova. Sjećamo se dana ponosa i slave snimajući filmove, pišući knjige, postavljajući izložbe ratnih fotografija - izjavio je Goran Mihalić, predsjednik USJP "Roda".

Sama Udruga osnovana 2000. godine i ima značajnu ulogu u svim bitnim pitanjima sustavnog rješavanja životnih problema svojih članova i skrbi za hrvatske branitelje i članova njihovih obitelji.

Ativni su sudionici svih akcija Koordinacije Udruga gdje svojim učešćem maksimalno pokušavaju pomoći pri zajedničkim nastupima i programima Udruga iz koordinacije.

Nakon polaganja vijenaca na varaždinskom groblju, Udruga je u svojim prostorijama održala Izbornu skupštinu.

- U protekloj godini pružili smo više besplatnih pravnih savjeta, upoznavali naše članove sa funkcioniranjem pravnog sistema a sve u cilju što svrhovitijeg ostvarivanja prava i interesa pred državnim tijelima i institucijama - rečeno je na skupštini.

Označeno u