FOTO: Umirovljenici se u G. Vratnu natjecali u šahu, pikadu, streljaštvu, ali i visećoj kuglani te – boćanju!

M.P./Varaždinske vijesti | 14.9.2017. u 11:37h | Objavljeno u Našim krajem

U sklopu obilježavanja Dana općine Cestica, jučer su u Gornjem Vratnu već tradicionalno održane sportske igre umirovljenika. Uz domaćine, u šahu, pikadu, streljaštvu, visećoj kuglani te, po prvi puta, u boćanju okušali su se i članovi udruga umirovljenika iz općina Trnovec Bartolovečki, Gornji Kneginec, Sračinec, Donja Voća te slovenskih općina Ormož i Zavrč.

U pikadu i visećoj kuglani pobjedu su odnijele članice Udruge umirovljenika iz Ormoža, dok su domaćini osvojili prvo mjesto i u streljaštvu i u šahu.

– Ove nas je godine 120, trebalo nas je biti i više, no ljudi nisu mogli doći zbog berbi. Ipak, i ovako nam je odlično, družimo se, igramo…Nakon što smo se prošle godine po prvi puta okušali u visećoj kuglani, sada smo otvorili i boćalište. U toj se kategoriji ove godine ne natječemo jer zapravo još vježbamo kako to ide - našalio se predsjednik cestičke udruge umirovljenika Milan Borak.

Ovim je putem zahvalio svim članovima udruge i Upravnog odbora koji su sudjelovali u pripremi sportskih igara, a ponajviše Općini Cestica koja financijski potpomaže rad njihov rad. Inače, umirovljenike su obišli i načelnik Mirko Korotaj, njegov zamjenik Žarko Rodeš te predsjednik Općinskog vijeća Darko Majhen pri čemu je načelnik pobjednicima uručio priznanja i pehare. Usto, pohvalio je rad udruge koja okuplja više od 300 članova.

Dodajmo na kraju kako se u sklopu sportskih igara cestička Udruga umirovljenika pobratimila s Udrugom umirovljenika iz Ormoža.

Galerija slika