Željko Bunić, Željko Posavec i Predrag Štromar Foto: Krešimir Đurić

FOTO U Zelendvoru počeo projekt Aglomeracije za općinu Petrijanec

M.P./Varaždinske vijesti | 20.6.2018. u 17:30h | Objavljeno u Našim krajem

U pratnji potpredsjednika Vlade RH i ministra graditeljstva i prostornog uređenja Predraga Štromara te direktora Varkoma Željka Bunića, načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec danas je provjerio kako napreduju radovi na projektu Aglomeracije.

U Zelendvoru je, naime, upravo jučer otvoreno gradilište, a za mjesec dana očekuje se otvaranje još jednog. Inače, projektom Aglomeracije su na području opcine Petrijanec obuhvaćena naselja Nova Ves Petrijanečka, Zelendvor, Strmec Podravski, Družbinec i dio Petrijanca, odnosno sporedne ulice koje nisu obuhvaćene kanalizacijom.

- Ukupna vrijednost investicije za područje općine Petrijanec iznosi nešto više od dva milijuna kuna, što je 5,3 posto od projekta. Na našem će se području izgraditi 17 km cjevovoda, 14 km gravitacijskog i 3 km tlačnog cjevovoda te šest crpnih stanica - nabrojao je Posavec dodavši da se projektom želi poboljšati zaštita podzemnih voda, a nakon njega će više od 93 posto općine imati priključenost na pročišćavanje Aglomeracijom.

Tijek radova pohvalio je i ministar graditeljstva.

- Projekt Aglomeracije vrijedan je više od 600 milijuna kuna, s pročistačem još i više, i moram poručiti svim građanima da će biti problema. Bit će prašine i blata, ali moramo to napraviti. Ovaj se projekt radi da naše vode zaštitimo od zagađenja i da je sačuvamo za buduće naraštaje - dodao je Štromar izrazivši nadu da će Varkom, kao investitor, s izvođačima sve odraditi u roku kako bi građani županije imali standard jednak onome koji imaju ostali građani EU.

Direktor Varkoma napomenuo je kako ovaj projekt predstavlja civilizacijski iskorak, njime se štite naše vode i vodotok, ali i podzemne vode.

- Varkom će učiniti sve da stvari teku normalno, i kao što sam već rekao, to je svojevrsni komunalni „tsunami“ i to ne samo grada Varaždina već i kompletne županije u dijelu gdje se radi Aglomeracija - zaključio je Bunić.

AGLOMERACIJA_ZAHVAT1.jpg

Označeno u