FOTO "Trsek moj, zbudi se, dugo si spal" zazvali su Novomarofčani na 17. Vincekovom

| 21.1.2017. u 17:20h | Objavljeno u Našim krajem

Već tradicionalno, svake godine na drugome vinogradarskom brijegu održava se proslava posvećenja vinograda kako bi nova godina bila uspješna i rodna.

Udruga vinogradara i voćara "Pinta" Novi Marof, uz posebno zalaganje svojih članova s vinskih položaja Kališča i Ciclja organizirali su 17. proslavu blagdana Sv. Vinka tradicionalnim okupljanjem i druženjem članova udruge te svih dobrodošlih građana, na otvorenom u Kališču iznad Remetinca.

U ime Udruge, njen predsjednik Drago Košćak, izrazio je zadovoljstvo što se okupilo nekoliko stotina vinogradara te prijatelja i ljubitelja vinarstva i vina.

Program je započeo Božjom riječju u Kališču koju je predvodio prečasni Josip Pavlek, župnik župe u Remetincu, uz sudjelovanje mr. Anđelka Košćaka, rektora bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu te župnika župe Novi Marof patera Vitomira Glavaša.

Prigodni se obred rezidbe trsa obavio u vinogradu Stjepana Hajduka dok se za dobar štimung pobrinuo glazbeni sastav „Fiškali“ iz Budinščine.

Okupljeni, kojih se i ove godine skupio pozamašni broj, mogli su uživati u dobroj kapljici, ali i drugim delicijama koje su vrijedni članovi pripremili, a da se nadaleko čuje da Novomarofčani slave, pobrinuli su se kuburaši „Gromovi Zagorja“ iz Tuheljskih Toplica.

Ni hladnoća nije omela dobru feštu, a vinogradare je, osim vina, dodatno grijala i fina hrana pa kako je to izgledalo pogledajte u našoj galeriji.