FOTO: Tridesetak izlagača iz okolice, ali i šire na 8. Remečkom sejmu u Remetincu

| 7.10.2018. u 18:06h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Blagoslovom svećenika Josipa Pavleka otvoren je 8. Remečki sejem u Remetincu. Ovo centralno događanje svake godine okupi sve više izlagača, a organizira se povodom Čiselskog prošćenja, tradicionalne vjerske i jedne među značajnijim manifestacijama novomarofskog kraja.

- Ovo okupljanje vezano je za štovanje Blažene Djevice Marije Kraljice sv. Krunice, odnosno Majke Božje Čiselske, ali tradicionalnim Sejmom manifestacija ima gospodarski, kulturni i zabavni značaj - rekla nam je Renata Horvatić, voditeljica ureda Turističke zajednice Grada Novog Marofa.

- Iz godine u godinu ova se manifestacija svakako širi i time postaje jedna od važnijih za novomarofski kraj. Mi ju, kao Turistička zajednica, imamo u planu i programu, te se trudimo svake godine obogatiti i dati joj dodatni značaj. Uz kulturno-umjetnički program organiziraju se i koncerti čime manifestaciji damo jedan zabavni naglasak, a što se pokazalo punim pogotkom - zaključila je Horvatić, dodajući da se KUD Remetinec izuzetno trudi na čemu mu zahvaljuje.

Na Remečkom sejmu izložilo je svoje proizvode 30-ak izlagača iz okolice, ali i šire iz ostatka Varaždinske županije, stoga je ispred domaćina manifestacije dobrodošlicu na otvorenju Sejma zaželjela i Nada Puškadija predsjednica Kulturno-umjetničkog društva Remetinec.

- Cilj nam je ovim Sejmom okupiti mnoge ljude te im pokazati čime se sve proizvođači novomarofskoga kraja i ostatka županije bave dok samim izlagačima omogućiti međusobno druženje i razmjenu informacija. Na jednom mjestu mogu se vidjeti različiti proizvodi od bučina ulja, proizvoda od aronije, ostalog voća, luka, meda i sira do ručnih radova te fine tradicionalne hrane. To sve ima naš kraj i želja nam je da to vide i naši gosti - rekla je Puškadija zahvaljujući se izlagačima te ostalima zaželjela dobrodošlicu.

Kako je bilo na otvorenju pogledajte u galeriji.