FOTO Sveti Đurđ: U Luki Ludbreškoj otvoreno malonogometno i košarkaško igralište

VV | 15.6.2023. u 18:02h | Objavljeno u Našim krajem

U općini Sveti Đurđ, u naselju Luka Ludbreška malonogometnim susretom između odgojiteljica Dječjeg vrtića „Suncokret“ Sveti Đurđ i Dječjeg vrtića „Vlakić“ Martijanec otvoreno malonogometno i košarkaško igralište. Investiciju su zajednički financirali „ LAG izvor „ te Općina Sveti Đurđ. Igralište će osim mještanima Luke Ludbreške biti na raspolaganju i svim stanovnicima Općine Sveti Đurđ pa se nadamo će uvijek biti puno sportaša i rekreativaca.

- Željela bih zahvaliti načelniku Janyju, koji nas je pozvao da sudjelujemo na otvorenju ovoga igrališta.S vrtićem u Svetom Đurđu imamo blisku suradnju, koju potvrđujemo i danas, u ovoj lijepoj prigodi -rekla je Suzana Galauer, ravnateljica Dječjeg vrtića „Vlakić“ iz Martijanca.

Tihana Ledenko, ravnateljica Dječjeg vrtića „Suncokret“ posebno je istaknula kako će ovo igralište bitiod velike koristi upravo djeci iz ovoga naselja i i z cijele općine.

- Veseli me što smo u našoj općini dobili još jedno lijepo uređeno igralište. Naša djeca vole sport i sveaktivnosti na otvorenom, a mi ih u našem dječjem vrtiću potičemo da se bave sportom i da budufizički aktivni. Nedavno smo sudjelovali i na Olimpijadi dječjih vrtića. Nastojimo kod djece razvijatiljubav prema sportu, čemu će sigurno pridonijeti i ovo novo i lijepo uređeno igralište, koje je većpuno djece. Sigurna sam da će djeca na njemu provoditi puno vremena i da će im tu biti lijepo - poručila je ravnateljica dječjeg vrtića u Svetom Đurđu Tihana Ledenko.

Susretu je prisustvovao i načelnik općine Sveti Đurđ čija je ideja bio ovaj neobični nogometni susret između dva vrtića. Izrazio je zadovoljstvo i zahvalio ravnateljicama Tihani Ledenko i Suzani Galauer na odazivu, kao i odgajateljicama što su se hrabro upustile u ovu nogometnu avanturu. Načelnik Josip Jany potiče razvoj sporta u Općini Sveti Đurđ te ulaže velika sredstva za djecu i mlade, a ovaj sportski centar samo je jedan segment toga. Nogometni susret privukao je mnogobrojne gledaoce koji su srčano navijali, a na kraju su se svi počastili večerom u Društvenom domu.