FOTO Svečano otvorene novouređene prostorije MO Dubrava Križovljanska

M.P./Varaždinske vijesti | 9.3.2017. u 09:23h | Objavljeno u Našim krajem

U zgradi Mihalić u Dubravi Križovljanskoj jučer su svečano otvorene novouređene prostorije mjesnog odbora Dubrava Križovljanska. Radove vrijedne 105.000 kuna u potpunosti je financirala Općina Cestica, a oni su obuhvatili uređenje instalacija, podova, stolarije te je uređen i sanitarni čvor i mala kuhinja.

- Mjesni odbor Dubrava Križovljanska broji oko 300 mještana te se nalazi uz samu graničnu crtu, a Općina je osigurala sredstva da se uredi prostor za rad mjesnog odbora, no ne samo za rad mjesnog odbora već će to biti prostor i za sve žitelje ovoga kraja. Dakle, sve što će se događati u ovome kraju, događat će se ovdje, a obitelji će ovdje moći proslaviti krštenje, rođendan, krizmu... - rekao je na otvorenju načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj dodavši da mu je drago što su radovi realizirani u roku koji je obećan mještanima.

Zadovoljan što je mjesni odbor dobio novouređene prostorije je i predsjednik MO Dubrava Križovljanska Stanislav Dobrotić.

- Na području mjesnog odbora odvijaju se mnogobrojne aktivnosti u kojima sudjeluju brojni mještani, no moram reći da nam najviše pomažu žene. Zahvaljujem Općini i svima ostalima koji su sudjelovali u uređenju prostorija koje će moći koristiti svi mještani - naglasio je Dobrotić.

Novouređeni prostor MO blagoslovio je župnik iz Zavrča, dok su načelnik Korotaj, njegov zamjenik Žarko Rodeš i predsjednik Općinskog vijeća Darko Majhen povodom Dana žena svim mještankama uručili cvijeće.

I dok su mještani MO Dubrava Križovljanska dobili novouređene prostorije MO, na području mjesnih odbora Lovrečan i Brezje rekonstruirana je cesta, a u Radovcu će ovih dana biti rekonstruirana niskonaponska mreža.

- Općina Cestica ima 14 mjesnih odbora, netko ima više potreba, netko manje, no drago mi je što je u svakom od naselja u četiri godine rada realiziran neki veći projekt - zaključio je Korotaj.

Galerija slika