FOTO Spektakularnim slavljeničkim koncertom KUD Zavičaj Sračinec proslavio 20. godišnjicu Foto: Općina Sračinec

FOTO Spektakularnim slavljeničkim koncertom KUD Zavičaj Sračinec proslavio 20. godišnjicu

Varaždinske vijesti | 18.3.2019. u 10:51h | Objavljeno u Našim krajem

U subotu 16. ožujka članovi KUD-a "Zavičaj" Sračinec priredili su spektakularan slavljenički koncert za publiku koja je dvoranu ispunila do zadnjeg mjesta. Bila je to prilika da više od 70 izvođača pokaže što su naučili i izvodili na nastupima u Hrvatskoj ili u nekoj od zemalja koje su posjetili - Mađarskoj, Sloveniji, Austriji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Češkoj, Bugarskoj, Ukrajini...

U raznovrsnom programu na pozornici su se pjevanjem predstavile čak tri vokalne skupine - mješovita koju je uvježbao prof. lvan Mežnarić, muška vokalna grupa pod ravnanjem mag. Valentine Geci Koren i, po djelovanju najmlađa, vokalna skupina Acapella koju vodi vrsna glazbena pedagoginja Zdenka Knapić.

Tamburaši koje od samih početaka, dakle već 20 godina, vodi stručnjak za tamburašku edukaciju Franjo Plantak, za ovu je priliku obnovio neke skladbe kojima su se predstavili tamburaški veterani, a koji su bili u KUD-u u samim počecima. Naravno, na pozornici su svoje umijeće pokazali i mladi tamburaši koji vježbaju tek nešto više od dva mjeseca.

Duga je tradicija i folklorne sekcije KUD-a Zavičaj, koju od samih početaka vodi najnagrađivaniji koreograf i voditelj Pjerino Hrvaćanin. Njihov nastup unio je veselje i vedrinu na pozornicu. Uz izvrsnu produkciju samog koncerta i nastupe svih sekcija, program je bio izuzetno dinamičan i raznovrstan čime je ljestvica kvalitete rada društva podignuta vrlo visoko. To zasigurno traži i daljni ustrajan i kvalitetan rad, što je okupljena publika zaslužila, a zaslužuje i ubuduće.

- Izuzetno sam ponosan na naš KUD Zavičaj, koji evo djeluje već punih 20 godina. Hvala svima koji se trude očuvati naše običaje, našu tradiciju, hvala svima koji su u proteklih 20 godina sudjelovali u radu KUD-a. Uvijek ćete imati podršku Općine Sračinec i siguran sam da će KUD Zavičaj, uz ovako predan rad, uspješno nastaviti sa svojim djelovanjem - rekao je načelnik Božidar Novoselec, koji je u ime Općine Sračinec primio zahvalnicu KUD-a.

Ovom prilikom uručene su i zahvalnice onima koji su u KUD-u od samih početaka te voditeljima koji su uvježbavali izvođače. Punih 20 godina u KUD-u rade, uz predsjednika društva Darka Aukera, voditelja Pjerina Hrvaćanina i Franje Plantaka, i četvero tamburaša - Matija Auker, Bojan Tanasić, Bojan Furjan i Alen Grđan.

kud_zavicaj_sracinec_01.jpg

kud_zavicaj_sracinec_02.jpg

kud_zavicaj_sracinec_03.jpg

kud_zavicaj_sracinec_04.jpg

kud_zavicaj_sracinec_05.jpg

kud_zavicaj_sracinec_06.jpg

kud_zavicaj_sracinec_07.jpg

kud_zavicaj_sracinec_08.jpg

kud_zavicaj_sracinec_09.jpg

kud_zavicaj_sracinec_10.jpg

kud_zavicaj_sracinec_11.jpg

kud_zavicaj_sracinec_12.jpg

kud_zavicaj_sracinec_13.jpg

kud_zavicaj_sracinec_14.jpg

kud_zavicaj_sracinec_15.jpg

kud_zavicaj_sracinec_16.jpg