FOTO: Siniša Jenkač čestitao Martinu Vugrincu i Tihani Kišak na uspješnim sezonama Foto: Novi Marof

FOTO: Siniša Jenkač čestitao Martinu Vugrincu i Tihani Kišak na uspješnim sezonama

| 5.12.2018. u 21:33h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Grad Novi Marof i gradonačelnik Siniša Jenkač je u srijedu, 5. prosinca, primio motociklista Martina Vugrinca i plivačicu Tihanu Kišak, koji su ove godine ostvarili odlične rezultate.

Martin Vugrinec aktualni je prvak klase Supersport 600 međunarodnog prvenstva motoutrka Alpe Adria, dok je mlada plivačica Tihana Kišak nedavno potvrdila i A normu za nastup na državnom prvenstvu u disciplini 50 m delfin.

Uz sve druge rezultate, valja podsjetiti da je prije četiri godine Vugrinec bio jedini junior koji se sprostora jugoistočne Europe uspio izboriti za nastup na juniorskom svjetskom prvenstvu Red Bull MotoGP Rookies Cupu.

- Prošla sezona je po rezultatima bila vrhunska, ali je bila i dosta teška radi ozljeda. Ali uspjeli smo dogurati do kraja. Drugu godinu zaredom sam prvak Alpe-Adria. Veseli me da sljedeće godine idem još korak dalje i da napredujem, i s rezultatima, i sa sponzorima. Iduće godine u planu je internacionalno njemačko prvenstvo, koje je puno jače od onoga gdje sa dosad nastupao To je korak do europskog i dva koraka do svjetskog prvenstva. Bit će teško, ali nadam se i uspješno - rekao je Vugrinec.

Tihana Kišak je na plivačkom mitingu Liga regije 4 u Sisku osvojila četiri medalje, a na Regionalnom prvenstvu Hrvatske u Vukovaru potvrdila A normu i postala prva članica Plivačkog kluba Varaždinske Toplice s pravom nastupa na državnom prvenstvu.

- Nadam se dobrom rezultatu na prvenstvu države. Potrudit ću se isplivati što bolje mogu, da popravim osobni rezultat. Plivam sve discipline, ali najdraži mi je delfin, iako je svima to najteža disciplina. Treniram radnim danom, a za vikend su natjecanja. Kad sam bila mlađa bilo je više natjecanja, a sada za starije ih nema toliko - kazala je Kišak.

Čestitajući mladim sportašima na uspjesima, gradonačelnik Jenkač je istaknuo da sportska zajednica i lokalna samouprava trebaju podupirati djecu i mlade.

- Dosta djece s područja Novog Marofa trenira u klubovima koji nisu u sklopu naše sportske Zajednice, jer nemaju mogućnost ovdje trenirati u sportovima poput atletike, plivanja, motociklizma i nekih drugih. Donijeli smo odluku i idemo u smjeru da mlade sportašice i sportaše s područja Novog Marofa podupremo, da njima i njihovim roditeljima pomognemo koliko je u našoj moći, a temeljem odluke Gradskog vijeća. Drago mi je danas bilo primiti dvoje mladih sportaša koji su lokalno i regionalno već poznati, pokazati im osobno da lokalna samouprava misli i brine o njima - rekao je Jenkač poželjevši im puno uspjeha u njihovim sportovima, pojeidnačnima koji za razliku od kolektivnih iziskuju dodatni napor u organizaciji, a često i ovise o mogućnostima da ih obitelj podrži u bavljenju sportom.

Galerija slika