FOTO Radni sastanak s predstavnicima Hrvatskih voda u Ljubešćici

Varaždinske vijesti | 14.11.2023. u 15:27h | Objavljeno u Našim krajem

Općinski načelnik Nenad Horvatić održao je radni sastanak s direktorom Vodnogospodarskog odjela za Muru i gornju Dravu Hrvatskih voda Milanom Rezom i voditeljem ispostave Brankom Perecom.

Dobru suradnju Općine Ljubešćica i Hrvatskih voda potvrđuju sva dosadašnja ulaganja na području Općine Ljubešćica, pa je tako radni sastanak započeo obilaskom investicija.

Osim redovnih održavanja vodotoka na području općine, na sastanku su obrađene i mnogobrojne teme vezane uz problematiku vodnog sustava, te su dogovoreni svi potrebni zahvati za 2024. godinu i to: podizanje obale potoka Ljuba voda, ulaganje u izgradnju propusta na kritičnim točkama potoka Ljuba voda, projekt rekonstrukcije potoka Ljuba voda od mosta prema Protupožarnom centru, sanacija potoka kod kamenoloma Špica, sanacija korita rijeke Bednje u Kapeli Kalničkoj i dr.

Općinski načelnik Nenad Horvatić istaknuo je kako će 2024. godinu posebno obilježiti početak dugo očekivanog i hvale vrijednog projekta na izgradnji aglomeracije, odnosno kanalizacijske mreže na području općine Ljubešćica, u kojem također nije izostala potpora Hrvatskih voda.

Podsjetimo, u srpnju 2023. godine Općini Ljubešćica dodijeljen je Ugovor o financiranju iz Mehanizma za oporavak i otpornost za projekt „Izgradnja sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda dijela naselja Ljubešćica, te uređaja za pročišćavanje otpadnih voda UPOV Ljubešćica“, vrijednost projekta iznosi 4.210.791,96 eura, od čega će se dio financirati i sredstvima Hrvatskih voda i to u iznosu od 421.079,20 eura.

Sa najavljenim ulaganjima u vodno komunalnu infrastrukturu na području općine dugoročno ćemo poboljšati kvalitetu života mještana što ne bi bilo moguće bez kvalitetne suradnje sa značajnim institucijama-istaknuo je općinski načelnik.

 

Galerija slika