FOTO: Puštanjem balona i plesnom radionicom obilježen Dan plesa i u Novom Marofu

J.Š./Varaždinske vijesti | 2.5.2017. u 12:12h | Objavljeno u Našim krajem

Svjetski dan plesa prvi se puta obilježio i u Novom Marofu. Naime, plesni centar Tala, već osmu godinu zaredom, 29. travnja projektom "Go Out And Dance" i cjelodnevnim programima na otvorenom obilježava Svjetski dan plesa pa su im se ovaj puta pridružili i članovi Plesnog studija SpinBox.

Točno u podne su zajedno sa zainteresiranim građanima Novog Marofa izveli zajedničku koreografiju „Copy or Inspiration?/Re:Rosas na otvorenom prostoru ispred Kulturnog centra Ivan Rabuzin Novi Marof. Izvedba koju su zajednički optlesali rezultat je procesa koreografkinje Larise Navojec i plesača PC Tala i kluba Pinokio u kojoj su od ponuđenih materijala napravili vlastiti rad.

Svjetski dan plesa je dan kada se svi ostali građani mogu positovjetiti sa plesačima, kada svi putem pokreta i plesa mogu postati jedno, što je ove godine Plesni studio Spinbox u sklopu ovog eventa i omogućio svojim sugrađanima te su oni kao zajednica upravo ovom izvedbom to i učinili.

Međunarodnu poruku koju je napisala Trisha Brown, američka koreografkinja, pročitao je gradonačelnik Grada Novog Marofa, Siniša Jenkač, dok je hrvatsku poruku napisao Miljenko Vikić, hrvatski baletni plesač i koreograf, koja je bila čitana od članice Plesnog studija SpinBox, Maše Fotak.

Nakon čitanja poruka svi sudionici su zajednički pustili balone u zrak kao znak jedinstva i slobode. Nakon toga održana je plesna radionica pod vodstvom Martine Palošika Čonda iz Plesnog kluba Plan B koja je Novomaforčane do kraja rasplesala i pokazala im kako izgleda trening jednog plesača i izrada nove koreografije.

Hrvatski gradovi koji su sudjelovali u ovogodišnjoj proslavi su Požega, Karlovac, Rovinj, Novi Marof, Pag, Hvar, Rijeka, Zadar, Pula, Sveta Nedelja, Zagreb.

Označeno u
Galerija slika