FOTO Pet godina rada novomarofskog KC "Ivan Rabuzin"

vv | 20.11.2016. u 15:13h | Objavljeno u Našim krajem

Otvorenjem izložbe plakata događanja u KC-u u proteklih pet godina te izvedbom komedija za odrasle "Perverznjak" Gradskog kazališta Joza Ivakić iz Vinkovaca, u subotu je obilježena peta godišnjica rada Kulturnog centra "Ivan Rabuzin" u Novom Marofu.

Kulturni centar "Ivan Rabuzin" otvoren je 26. travnja 2011. osobnim dolaskom tadašnje premijerke Jadranke Kosor i prigodnom izložbom poznatih i osobito vrijednih slika svjetski poznatog marofskog slikara Ivana Rabuzina, čije ime Kulturni centar nosi. Danas je KC uz reprezentativan izgled, središnje mjesto većine događanja u Novom Marofu, ali i šire.

KC je dom Pučkog otvorenog učilišta, Turističke zajednice i Gradske knjižnice Novi Marof, a u ovih su pet godina kroz multifunkcionalne veliku i malu dvoranu prošle su brojne poznate osobe i održani brojni programi. Spomenimo samo neke, Ljubomira i Jana Kerekeša, Stojana Matavulja, Željka Pervana, Zlatana Zuhrića Zuhru, Zijaha Sokolovića, Adama Končića, Anu Begić te mladog vinkovačkog glumca i redatelja Vladimira Andrića iz Gradskog kazališta Joza Ivakić koji je u subotu nastupio u predstavi "Perverznjak" što je bilo i prvo sudjelovanje Novog Marofa u velikoj manifestaciji „Noć kazališta“. Ne treba posebno spominjati da je predstava oduševila Marofčane. U proteklih pet godina bilo je tu i predstava za djecu, nastupa amaterskih družina, učenika, ali i posjeta javnih osoba pa je tako u kolovozu u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ bila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

U Kulturnom centru i oko njega redovno se organiziraju manifestacije poput Valentinova uz klape, Rabuzinovih dana, Subotom u kazalište, Ljeta u Marofu, Marofske kestenijade, Malog adventa, Dočeka Nove godine u podne...

Na svečanosti obilježavanja 5. godišnjice rada KC-a posjetiteljima su se obratili bivši ravnatelj Miljenko Sekovanić i sadašnja ravanteljica Ivana Kušek koja je istaknula da je KC danas mjesto kod kojeg se događa najveći dio manifestacija vezanih uz Grad Novi Marof i njegovu bližu, a i dalju okolicu te da su programi koje nudi prilagođeni za sve dobne uzraste i različite ukuse pa se željno očekuju stalni korisnici i posjetitelji, ali i priželjkuju novi.

Gradonačelnik Siniša Jenkač podsjetio je na ideju izgradnje Kulturnog centra u Novom Marofu i njezinu uspješnu realizaciju.

Danas imamo prepoznatljivo središte okupljanja Marofčana, ali i stanovnika iz šire okolice, na sve većem broju manifestacija u i oko Kulturnog centra. Mnogi iz velikih gardova ostali su oduševljeni monumentalnošću i uređenošću okoliša i samog Centra, neki su čak i ljubomorni. Pozivam sugrađanke i sugrađane da što više posjećuju brojne događaje i koriste usluge Pučkog otvorenog učilišta, Turističke zajednice i knjižnice – rekao je Jenkač koji je zahvalio bivšem ravnatelju i sadašnjoj ravnateljici, kao i djelatnicima na trudu u organizaciji programa u Kulturnom centru.

Galerija slika