FOTO Osnovna škola Sveti Ilija ugostila poznate plesače; učenici naučili cha-cha-cha Foto: Sunčana Lelkić

FOTO Osnovna škola Sveti Ilija ugostila poznate plesače; učenici naučili cha-cha-cha

VV / N. Priher, S. Lelkić | 20.12.2023. u 18:00h | Objavljeno u Našim krajem

Profesionalni plesači Ela Romanova i Nikolay Romanov održali su 15. prosinca u Osnovnoj školi "Vladimir Nazor" u Svetom Iliji radionicu latinoameričkih i standardnih plesova.

osnovna_skola_sveti_ilija_radionica_ples_Ela_Romanova_i_Nikolay_Romanov_15122023_5.jpg

Radionica je održana za članove projektnoga tima u sklopu projekta "Korak, pokret, okret!".

- Ostvarivanje projekta "Korak, pokret, okret!" zamišljeno je, između ostalog, i kroz nekoliko plesnih radionica, a prva na redu bila je radionica latinoameričkih i standardnih plesova. Na poziv učiteljice Sunčane Lelkić u našoj su školi gostovali profesionalni plesači: Ela Romanova, prvostupnica trenerske struke, smjer ples; dvostruka državna prvakinja u kombinaciji deset plesova te mentorica u emisiji "Ples sa zvijezdama", i Nikolay Romanov, finalist međunarodnih natjecanja, licencirani trener plesa te nositelj najviše kvalitativne kategorije - naglasili su iz škole.

osnovna_skola_sveti_ilija_radionica_ples_Ela_Romanova_i_Nikolay_Romanov_15122023_2.jpg

Radionica se sastojala od teorijskoga i praktičnoga dijela. Tijekom predavanja objasnili su da se oni bave društvenim plesovima koji se dijele na standardne i latinoameričke plesove. Govorili su o svojim plesnim počecima, razvoju plesne karijere, natjecanjima, plesnim kostimima i frizurama, a otkrili su i da, iako su u braku, tek nekoliko mjeseci službeno nastupaju kao plesni par.

Govorili su i o ulozi koju ples igra u njihovom životu te objasnili da se vole izražavati plesom jer u svakoj koreografiji svojim tijelom pričaju neku drugačiju priču. Pokazali su i nekoliko plesnih videa, a rado su odgovarali i na brojna pitanja učenika.

osnovna_skola_sveti_ilija_radionica_ples_Ela_Romanova_i_Nikolay_Romanov_15122023_7.jpg

Drugi dio večeri bio je praktičan - Ela i Nikolay najprije su za prisutne otplesali cha-cha-cha i jive, jer su u svojoj plesnoj karijeri krenuli putem latinoameričkih plesova. Nakon što su ih učenici vidjeli u akciji i nagradili gromoglasnim pljeskom, plesači su ih naučili osnovni cha-cha-cha korak, a kako ne bi ostali bez iskustva standardnoga plesa, naučili su ih i korak engleskoga valcera.

osnovna_skola_sveti_ilija_radionica_ples_Ela_Romanova_i_Nikolay_Romanov_15122023_13.jpg

Uvježbane su korake, uz podršku učiteljica Sunčane Lelkić, Jelene Keretić, Petre Bošnjak i Maje Priher, u parovima primijenili na plesnome podiju te zaradili pohvale svojih plesnih učitelja.

Učenici su kućama otišli veseli, nadahnuti i bogatiji za plesno iskustvo te s ekskluzivnim fotografijama s poznatim plesnim parom.

Više fotografija s ove zanimljive i zabavne radionice pogledajte u nastavku: