FOTO Opet poplave na području općine Martijanec

Varaždinske vijesti | 29.5.2018. u 19:32h | Objavljeno u Našim krajem

Jako nevrijeme s kišom koje je krajem prošlog tjedna pogodilo Martijanec, iznova je uzrokovalo poplavu u dijelovima naselja Čičkovina, Križovljan i Hrastovljan.

Križovljan je poplavljen drugi put u dva mjeseca i to zbog izlijevanja kanala Križovljan koji plavi donji dio naselja.

Plavljenje je posljedica zatrpavanja desnog kraka kanala Križovljan prilikom rekonstrukcije državne ceste D2, a tijekom projekta Betterment, zbog čega hitno treba iznova otvoriti desni krak i izgraditi još jedan alternativni propust kroz državnu cestu D2.

- U naseljima Hrastovljan i Čičkovina poplave su posljedica dugogodišnjeg neodržavanja kanala za odvodnju oborinskih voda uz županijsku cestu pa se pitamo kada će više Županijska uprava za ceste Varaždinske županije konačno početi sustavno rješavati problem odvodnje oborinskih voda uz cestu koja prolazi naseljima Hrastovljan i Čičkovina - revoltirani su mještani.

Poplavljena su područja, zajedno s načelnikom Općine Martijanec Draženom Levakom, obišli direktor Vodnogospodarskog odjela za Muru i gornju Dravu Danijel Bunić sa suradnicima te predstavnici Hidroinga.

Tom su prilikom ustvrdili da ne postoje zapreke za prioritetni iskop trenutno zatrpanog desnog kraka Kanala Križovljan, te najavili da će s predstavnicima Hrvatskih cesta iznaći način za izgradnju propusta kroz cestu D2. Time bi se omogućilo otvaranje alternativnog pravca kanala Križovljan, čime bi se riješilo pitanje plavljenja magistralne ceste i stambenih objekata u naselju Križovljan.

Mještani poplavljenih naselja učestalo zahtijevaju od ŽUC-a rješavanje problematike odvodnje u svojim naseljima, međutim, kako kažu, nitko od nadležnih u poduzeću nije našao za shodno uopće i obići ovo područje.

Označeno u
Galerija slika