FOTO: Općine Krško i Breznički Hum uz kolinje lakše do dogovora

Napisao/la: -

Iako je godina tek počela već je poprilično zahuktala aktivnosti u općini Breznički Hum. Osim što će ovogodišnji Proračun općine Breznički Hum za 10 milijuna kuna nadmašiti lanjski, aktivnosti oko iznalaženja načina za pridobivanje sredstava iz europskih fondova u punom su zamahu.

Potvrđuje to i rani siječanjski, a prvi ovogodišnji posjet načelnika Brezničkog Huma Zorana Hegedića i njegovih suradnika pobratimljenoj slovenskoj općini Krško i Mjesnom odboru Leskovec pri Krškom.

- Neformalni susret sa slovenskim kolegama i nezaobilazna svinjokolja bili su uvod u dogovore oko predstojećih projekata u kojima će dolazećih mjeseci zajedno sudjelovati općine Krško i Breznički Hum - napomenuo je Hegedić.

Da je lakše ali i ugodnije poslovne dogovore riješiti uz domaće mesne delicije i kvalitetnu kapljicu - stara je stvar. No, da se žitelji pobratimljenih općina rado sastaju i razmjenjuju iskustva na dobrobit razvitka obiju općina i da pritom još dobrano profitiraju europskim iznosima u općinske balgajne - činjenica je koja se ne smije zanemariti.

Tim je zanimljivije prijateljstvo i suradnja između slovenskoga Društva suhomesnate dobrote i općine Krško s jedne, i općine Breznički Hum s druge strane, čiji vatrogasci, udruge žena i glazbeni orkestri svojim aktivnostima produbljuju interese dviju država unutar europske granice.
  

Dražen Novosel

Novinar

Facebook komentari

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.