FOTO Općina Sračinec darivala svoje najmanje stanovnike s po 1000 kuna Foto: Z. Mikašek / Općina Sračinec

FOTO Općina Sračinec darivala svoje najmanje stanovnike s po 1000 kuna

Varaždinske vijesti | 19.12.2017. u 20:25h | Objavljeno u Našim krajem

Čak 35 djece rodilo se u općini Sračinec u drugoj polovini ove godine. Nastavak je ovo trenda koji već godinama obilježava općinu Sračinec kao jednu od rijetkih u Hrvatskoj s prirodnim porastom stanovništva. Kako bi barem simbolično pomogli njihovim roditeljima, upriličen je susret vodstva Općine Sračinec s njima, a tom je prilikom isplaćena pomoć od 1.000 kuna po djetetu.

- Ovo je prilika da pozdravim nove, najmanje stanovnike naše općine i vama roditeljima čestitam na prinovi. Drago mi je da ne moram ponavljati obećanja koja sam morao davati na ranijim sličnim susretima, a odnose se na naš dječji vrtić. Kao što znate, dograđeni dječji vrtić u punoj je funkciji, a mjesta će biti i za vašu djecu kada ih budete željeli upisati. Svi koji prate rad Općine znaju koliko ulažemo u kvalitetu života naše djece - od izgradnje vrtića, koji sami financiramo, preko financiranja mnogobrojnih aktivnosti djece u osnovnoj školi, sve do studentskih stipendija kojima pomažemo našim izvrsnim studentima - rekao je u svojem obraćanju načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Uz dar od 1.000 kuna, majke djece primile su i cvijeće, a susret je bio prilika da se spomene nedavno priznanje koje je dobila Općina Sračinec.

- Sav naš trud i ulaganje u djecu nedavno je okrunjeno velikim priznanjem - Općina Sračinec proglašena je "Općinom prijateljem djece". Iznimna nam je čast da smo u dosta rigoroznom procesu prepoznati po tome što sve radimo za djecu. Sigurna sam da će se i vaša djeca ugodno osjećati u našoj općini, a ovaj je poklon samo mali znak pažnje o okvirima financijskih mogućnosti proračuna - istaknula je Stanka Miko, predsjednica Općinskog vijeća Općine Sračinec i voditeljica projekta za dobivanje statusa Općina prijatelj djece.