FOTO Općina Petrijanec i VZO Petrijanec organizirale tečaj prve pomoći

Varaždinske vijesti | 23.4.2018. u 09:08h | Objavljeno u Našim krajem

U društvenom domu u Petrijancu u subotu je održano predavanje iz prve pomoći prije svega za operativne, ali i sve ostale zainteresirane članove vatrogasnih postrojbi koje djeluju na području općine Petrijanec.

Predavanje uz naglasak na praktični dio održao je predstavnik Gradskog društva Crvenog križa mag.tech.med Stanko Šincek, a uz osnove pružanja prve pomoći prezentirano je i kako koristiti AVD-automatski vanjski defiblirator, uređaj koji spašava živote osobama sa srčanim zastojem.

Predavanju je prisustvovalo tridesetak članova iz svih pet vatrogasnih društava VZO Petrijanec te načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec koji je na početku istaknuo zadovoljstvo organizacijom ovakvih tečajeva te napomenuo kako je Općina zakonskom regulativom dužna izdvajati sredstva za Crveni križ koji je uključen i u sustav civilne zaštite na području općine.

Slijedom toga, suradnja neće stati samo na ovoj edukaciji već je u planu i uključivanje pripadnika Crvenog križa u javne vatrogasne pokazne vježbe te organizacija tečaja prve pomoći u obrazovnim ustanovama na području općine Petrijanec. Predsjednica VZO Petrijanec Nataša Šincek izrazila je zadovoljstvo organizacijom ovakvog vida edukacije koji je bio planiran i priželjkivan unazad nekoliko godina i sada je konačno realiziran te je zahvalila polaznicima, ali i predavaču koji su odvojili svoje slobodno vrijeme da bi naučili i usavršili znanja koja su od izuzetne važnosti na vatrogasnim intervencijama te u svakodnevnom životu.

Galerija slika