FOTO: Održana Biciklijada Općine Maruševec, na ruti od 22 kilometra bicikliralo 250 sudionika

MGA/Varaždinske vijesti | 4.6.2019. u 09:38h | Objavljeno u Našim krajem

Pod pokroviteljstvom Općine Maruševec, a u organizaciji Udruge za šport i rekreaciju Gmajna, održana je 2. Biciklijada Općine Maruševec!

Nakon prošlogodišnje kraće rute, ove je godine po ruti duljine 22 kilometra bicikliralo gotovo 250 biciklista s područja Općine Maruševec, ali i biciklisti iz susjednih krajeva u županiji.

Biciklistička ruta prolazila je kroz tri općine, i to Maruševec, Vinica i Petrijanec, a na nekoliko lokacija sponzori Biciklijade osigurali su okrjepu za sve bicikliste. Igralište Gmajna u Čalincu i ove je godine bilo start i cilj Biciklijade, dok su članovi Udruge Gmajna po dolasku na cilj za bicikliste pripremili besplatni grah. Hrvatska gorska služba spašavanja za sve prisutne pripremila je prezentaciju opreme i aktivnosti, a za hrabre posjetitelje postavili su i ZIPLINE.

Bicikliste su pratili načelnik Damir Šprem i njegov zamjenik Mario Klapša, koji su istaknuli zadovoljstvo što je ovogodišnja Biciklijada u odnosu na prošlogodišnju okupila još veći broj zaljubljenika u pedaliranje, od najmlađih do najstarijih uzrasta. Općinski čelnici pohvalili su organizaciju same manifestacije koja je osim zdravstvenog imala i humanitarni karakter, jer će prikupljenu kotizaciju Udruga Gmajna darovati župnom Caritasu. Na Biciklijadi sudjelovali su i predsjednik Općinskog vijeća Josip Špoljar s vijećnicima.

Označeno u