FOTO: Načelnik i predsjednik vijeća primili najmlađe Maruševčane i najavili povećanje naknada Foto: Općina Maruševec

FOTO: Načelnik i predsjednik vijeća primili najmlađe Maruševčane i najavili povećanje naknada

M.P./Varaždinske vijesti | 6.9.2017. u 17:22h | Objavljeno u Našim krajem

Načelnik Općine Maruševec Damir Šprem i predsjednik Općinskog vijeća Josip Špoljar danas su organizirali drugi ovogodišnji prijem za roditelje novorođene djece s područja općine Maruševec.

Načelnika pritom posebno veseli činjenica što ih je ovom prijemu bilo više nego na prvom.

- Na prvom ovogodišnjem prijemu imali smo roditelje 15 novorođenčadi, sada ih je 17 te se nadam da ćemo do konca godine doći do brojke od ukupno 50 novorođenčadi kako bismo smanjili demografsku razliku koja se svake godine sve više povećava - napomenuo je Šprem.

DSCN3946 kopija

Inače, Općina Maruševec za svako prvo dijete roditeljima daje novčanu naknadu od po 1.000 kuna, a za svako drugo dijete iznos se povećava na 1.500 kuna. No, načelnik otkriva kako će se iznos naknade dogodine najvjerojatnije povećati.

- Kako bismo što više pomogli roditeljima i smanjili im troškove, najvjerojatnije ćemo donijeti odluku o povećanju naknada, no nastavit ćemo pomagati i roditeljima školaraca. Ove smo školske godine krenuli s besplatnim radnim bilježnicama, što će se nastaviti i ubuduće, a u proračunu ćemo predvidjeti još neka sredstva kako bismo imali još mogućnosti što se tiče osnovnog školstva. Tu je i nastavak projekta dodjele studentskih stipendija gdje također postoji mogućnost povećanja dogodine - najavio je Šprem dodavši kako Općina za bebe, vrtićarce, učenike i studente godišnje izdvaja oko milijun kuna iz proračuna.

DSCN3947

DSCN3956

DSCN3961 kopija

DSCN3950 kopija