FOTO: KUD "Anka Ošpuh" uspješan na natjecanju modernog plesa u Zagrebu

N.P./VV | 10.5.2017. u 13:00h | Objavljeno u Našim krajem

Članovi KUD-a "Anka Ošpuh" imali su natprosječno aktivan protekli vikend u vrijeme održavanja ludbreškog sajma cvijeća Flora Centrum Mundi. U subotu 6. svibnja sve su sekcije KUD-a nastupale na nekoliko mjesta.

Mali folkloraši "Piceki" i "Kresnice" (djeca od 3 do 12 godina) otvorili su svojim nastupom ovogodišnji Dječji cvjetni korzo na Trgu Svetog Trojstva u Ludbregu, u sklopu Sajma cvijeća.

Ženska vokalna skupina "Pajdašice" kratkim je programom uveličala svečanost proslave pet godina aktivnog rada Udruge Narcisa i obilježavanje Dana Ruže Sabol u prostoru svečane dvorane dvorca Batthyany.

Istog dana Veliki folklorni ansambl u pratnji tamburaša predstavio se plesovima Posavine na smotri folklora u Šandorovcu koja se održala u sklopu manifestacije Florijanovo u Šandorovcu.

Sekcije modernog plesa nastavile su svoja uspješna natjecanja i u Ludbreg donijele nova odličja. Svojim nastupima na "Internacional dance open" u Zagrebu osvojile su zlatna i srebrna odličja. Grupa "Harlekini" nastupili su u kategoriji Mjuzikl produkcija KIDS1, a grupa "No Name" u kategoriji Freestyle produkcija KIDS2, i obje grupe su osvojile zlato.

U nedjelju, 7. svibnja, drugog dana natjecanja, grupe "No Name" i "Crazy Hill" nastupale su zajedno u kategoriji Etno JUNIOR te s proslavljenim Sončecem osvojili zlato. “Crazy Hill” je samostalno u kategoriji Freestyle Mjuzikl JUNIOR osvojio srebro, a u kategoriji Freestyle duo/trio JUNIOR, Mia Šimunić i Filip Katalenić osvojili su još jedno zlato.

Zahvaljujući ovim rezultatima sve su grupe dobile izravnu pozivnicu za sudjelovanje u finalu svjetskog prvenstva "World dance championship" u Rimu 21. i 22. listopada 2017., u organizaciji "World Ballet Association" (WBA) i plesne akademije "Mondial Dance".

Nakon ovih osvojenih odličja na International dance open, preselili su u produkcijske studije Nove TV u Zagrebu gdje su sudjelovali na predaudiciji za hrvatski Supertalent show.

- Ovo je bio prilično jak vikend, ali ne bih rekao naporan. Naši KUD-ovci, svi do jednoga su negdje nastupali. Mislim da smo po tome jedno od rijetkih KUD-ova koji može isti dan sudjelovati na više nastupa na različitim mjestima, zahvaljujući različitim sekcijama. Posebno me veseli što naša djeca i mladi iz sekcija modernog plesa postižu odlične rezultate na natjecanjima i u zadnje vrijeme pune police peharima. Nije ni čudo jer imaju probe cijelo vrijeme, najviše vremena su u našim prostorima, a i ima ih i najviše. Djeca se beskrajno zabavljaju i sretni su i prije svega ponosni na svoje rezultate - rekao je predsjednik KUD-a Aleksandar Horvat.

Galerija slika