Dobitnici plaketa općine u društvu predsjednika Općinskog vijeća Stjepana Ivanušeca (lijevo) i načelnika Nenada Horvatića Foto: FAS

FOTO: Križanić: Načelniče, moramo zajedno poraditi na podizanju nataliteta, sve ostalo nije problem

| 4.8.2017. u 22:19h | Objavljeno u Našim krajem

- Gospodine načelniče svaka čast i kapa do poda, ne samo za ostvarene rezultate, koji su nam na večerašnjoj sjednici prezentirani u desetominutnom filmu, već i za sve ono što je napravljeno u posljednjih 15 godina, čime se Ljubešćica digla u sam vrh Općina u Varaždinskoj županiji. Napravili ste sve i imate gotovo sve, a sitnice koje vam nedostaju napravit ćete za godinu - dvije. Nema nikakvog razloga da ljudi iz Ljubešćice odseljavaju u svijet. Načelniče jedino te molim, a ponudio si mi prekojučer da ćeš mi doći pomoći vezano uz dizanje nataliteta, a ja tebi nudim svaku pomoć i ako to uspijemo zajedno napraviti, ti u svojoj, a ja u mojoj općini, bit ću najsretnija osoba u ovoj državi. Sve ostalo nije problem, sve ostalo ćemo napraviti - naglasio je u svom govoru okupljenima izaslanik predsjednika hrvatske Vlade, saborski zastupnik Josip Križanić na večerašnjoj svećanoj sjednici Općinskog vijeća Ljubešćice, kojom je počelo obilježavanje Dana općine Ljubešćica.

Dan Općine na sjednici koja je održana u školsko sportskoj dvorani u Ljubešćici, čestitao je i zamjenik varaždinskog župana Tomislav Paljak
- Putujući ovamo čovjek dolazi do određenih zaključaka i vidi se da se u ovoj Općini događaju dobre, poticajne stvari. Općina ima manje od dvije tisuće stanovnika, izvorni je proračun manji od 2 milijuna kuna, a rade se projekti koji su šest puta veći od toga. Imate prekrasnu sportsku dvoranu, protupožarni centar, što znači da imate sposobnu vlast i sposobnog načelnika i da u svojoj općini dišete kao jedno. Na tome vam čestitam, a ne postoji ni jedan razlog da Varaždinska županija u Općini Ljubešćica ne sudjeluje aktivno i sve ono što nosi progres obveza je županijske vlasti, poticati i podmetati leđa - naglasio je Paljak.

- Zahvaljujući kontinuitetu vlasti imate ovakve rezultate - naglasio je novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač, koji se okupljenima obratio u ime gradonačelnika i načelnika s područja Županije.

U ime Općine govorili su predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Ivanušec i načelnik Općine Nenad Horvatić. Tijekom sjednice dodijeljena su javna priznanja Općine, a plakete Općine primili su Kulturno umjetničko društvo Ljuba voda iz Ljubešćice, za izvrsnost i izniman doprinos u očuvanju i prezentaciji tradicijske kulture i umjetnosti, te za kontinuiranu promociju Općine u zemlji i svijetu, te Sara Horvatić, za unapređenje foografije te za promociju Općine u zemlji i svijetu.