FOTO Kerekesh teatar gostovao u Sračincu

J.Š./Varaždinske vijesti | 28.12.2016. u 20:27h | Objavljeno u Našim krajem

Velika dvorana Doma kulture u Sračincu bila je u ponedjeljak premala za sve koji su se željeli nasmijati uz Kerekesh teatar. Na programu je bila predstava "Očeš nečeš, doktor" koju redateljski potpisuje Ljubomir Kerekeš.

Kroz vesele kaubojsko-indijanske dogodovštine na kajkavskom, gledatelje su vodili Jan Kerekeš, Hana Hegedušić, Ana Begić, Ljubomir Kerekeš, Draško Zidar, Adam Končić, Mirela Videk i Zoran Pribičević.

Predstava je za gledatelje bila besplatna, a svojevrstan je ovo nastavak mnogobrojnih nastupa Ljubomira Kerekeša i njegove družine u Sračincu.

Kazališne predstave, koje za mještane općine organizira i financira Općina Sračinec, održavaju se već više od 20 godina. Najomiljenije su uvijek bile predstave Ljubomira Kerekeša, koji je gostovao mnogo puta i u Sračincu izveo gotovo sve svoje predstave, od Dimnjačara, Povratka ratnika pa sve do novih predstava koje radi s ovim ansamblom.

Osim predstava u ovo blagdansko vrijeme, u općina Sračinec održavaju se i Dani smijeha u Svibovcu Podravskom, a svake godine neko kazalište gostuje i povodom Dana Miholja.

Općina Sračinec prepoznaje potrebu održavanja kulturne ponude u svojoj sredini, iako je Varaždin blizu. Tako financira udruga koje čuvaju baštinu i organiziraju kulturne susrete, organizira međunarodnu smotru folklora povodom Miholja, međunarodni Fašnik, večeri poezije i mnoge druge manifestacije za svoje mještane. Ponovno je obnovljena i tradicija vatrometa koji je ove godine održan na badnju večer.

Galerija slika