FOTO: Jurketinec će Uskrs dočekati velikom oslikanom pisanicom u središtu mjesta Foto: Udruga žena Jurketinec

FOTO: Jurketinec će Uskrs dočekati velikom oslikanom pisanicom u središtu mjesta

Varaždinske vijesti | 26.3.2018. u 08:02h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Kao i svake godine tijekom priprema za najveći kršćanski blagdan, Udruga žena Jurketinec trudi se svojim radovima okititi središte sela.

No, ove godine Uskrs u Jurketincu je poseban. Naime, Udruga žena Jurketinec na poklon je od načelnika općine Maruševec dobila veliku plastičnu pisanicu. Kako pisanica nije bila oslikana, Gordana Klen, članica Udruge žena, oslikala je pisanicu prigodnim motivima – jurketinska kapelica, ruže kao simbol Udruge žena Jurketinec i košara s jajima kao simbol Uskrsa, dok anđeo iznad košare bdije nad mještanima, kako Jurketinca, tako i mještana ostalih naselja općine Maruševec.

Da Uskrs u Jurketincu bude još svečaniji, velečani župe sv. Jurja u Maruševcu Krunoslav Milovec blagoslovio je pisanicu nakon mise na blagdan Cvjetnice. Nakon blagoslova i zajedničke molitve, prisutnima su se obratili predsjednica Udruge, Željka Pintarić te načelnik općine Maruševec Damir Šprem i istaknuli kako Udruga žena i Općina imaju vrlo uspješnu suradnju, brojne ostvarene zajedničke projekte, a brojni projekti ih još i čekaju da ih zajednički realiziraju, budući da je, prema riječima načelnika, Udruga žena Jurketinec jedna od najaktivnijih i najvažnijih udruga u općini.

Također, Udruga žena Jurketinec pozvala je sve koji su prisustvovali misnom slavlju i blagoslovu pisanice u društveni dom te ih prigodno ugostila i počastila čajem i kolačima te im čestitala nadolazeće uskrsne blagdane.

jurketinec-pisanica-1.jpg

jurketinec-pisanica-2.jpg

jurketinec-pisanica-3.jpg

jurketinec-pisanica-4.jpg

jurketinec-pisanica-5.jpg

jurketinec-pisanica-6.jpg

jurketinec-pisanica-7.jpg