FOTO Izložba, koncert i sajam u sklopu "Malog Adventa u Marofu"

Varaždinske vijesti | 10.12.2017. u 08:15h | Objavljeno u Našim krajem

Duh Adventa i predbožićnog ugođaja uvelike vlada u Novom Marofu.

Posebno je svečano i veselo bilo jučer kada je, u sklopu manifestacije "Mali Advent u Marofu" na prostoru ispred Kulturnog centra "Ivan Rabuzin" upaljena druga svijeća uz blagoslov patera Vitomira Glavaša i pjesmu KUD-a Marof i njihovih gostiju – KUD-a Mladost iz Samobora.

– Svima vama želim svako dobro i zahvaljujem što ste se odazvali večeras na paljenje druge svijeće. Pozivam vas da nam se pridružite i iduće dvije subote na ovu prekrasnu manifestaciju koja svake godine okuplja sve više posjetitelja – poručio je okupljenima gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Osim što su popratili paljenje druge svijeće posjetitelju su imali priliku kupiti nešto i na Božićnom sajmu odnosno razgledati izložbu učeničkih zadruga s temom božićnog suvenira u holu kulturnog centra. Naime, učenici Srednje škole Novi Marof sudjelovali su u natjecanju učeničkih zadruga u izradi i brendiranju proizvoda od ekološki prihvatljivih materijala na temu "Čarolija Božića".

U organizaciji subotnjih događanja uključio se i Lions Club Novi Marof koji se pobrinuo da se brojni posjetitelji ugriju uz tople napitke.

Svima koji su sudjelovali u subotnjim događanjima zahvalila je Renata Horvatić iz Turističke zajednice Grada Novog Marofa, organizatora manifestacije "Mali Advent u Marof".

Večer bogata sadržajima završena je godišnjim koncertom KUD-a Marof.

– Pred kraj svake godine već tradicionalno KUD Marof organizira svoj godišnji koncert u kojem smo našim sugrađanima pokazali što smo sve radili u protekloj godini. Kako bi sve bile malo sadržajnije u goste smo pozvali KUD Mladost iz Samobora – izjavio je u povodu održanog godišnjeg koncerta predsjednik KUD-a Marof Dragutin Košćak.

U dvosatnom koncertu nastupila je dramska grupa, folklorna sekcija, tamburaški sastav te ženska vokalna skupina "Zipka", klapa "Marof" te gosti KUD Mladost iz Samobora. Inače, KUD Marof postoji i djeluje već 38 godina i okuplja stotinjak stalnih članova.

Označeno u
Galerija slika