FOTO Ivančani dobili novouređenu ulicu Jezerski put

Varaždinske vijesti | 12.11.2017. u 09:05h | Objavljeno u Našim krajem

U Ivancu je u subotu svečano otvorena ulica Jezerski put, Punikve. Otvorenju je nazočio varaždinski župan Radimir Čačić koji je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku zajedno s okupljenim mještanima 1. mjesnog odbora Ivanca nazočiti otvorenju ovog dijela ceste.

Na inicijativu stanovnika ove ulice, koji su pisali peticije i pisma gradonačelniku, reagirala je predsjednica Gradske organizacije Reformista Ivanec Jelena Pavleković.

- Potpisana je peticija za sanaciju ove ulice koja je proslijeđena gradonačelniku, no on je ljudima prije izbora odgovorio da Grad tu ne može ništa jer je riječ o županijskoj cesti. Mi smo znali da se može, sad smo prepoznali priliku i inicijativa građana realizirana je preko naše GO. Obećano nam je da će to biti brzo odrađeno i upravo je tako i bilo. Krajem kolovoza pregledali cestu i evo, danas je otvorili. Inače, ovo je važna i vrlo prometna cesta koja povezuje Ivanec s Punikvama, a tu je i Dom zdravlja Ivanec, pa je to još jedan dodatan razlog zašto je ovo bilo od velike važnosti - kazala je Pavleković.

Čačić je podsjetio da je na tom potezu tristotinjak stanovnika koji su još prije 13 godina uputili zahtjev da se taj dio ceste sanira.

- Dakle, od 2004. godine postoje zahtjevi o čemu je gradonačelnik bio obaviješten, bio je ovdje, ali je izjavio da on tu ništa ne može poduzeti jer ova cesta nije u ingerenciji Grada Ivanca, već Županije. Iako lokalna samouprava često sudjeluje u projektima koje realizira ŽUC, ovdje nije sudjelovala ni sa jednom lipom - naglasio je Čačić.

Otvorenju prometnice nazočila je i posebna savjetnica župana i potpredsjednica Reformista Natalija Martinčević, te županijski vijećnik Reformista i predsjednik Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste Nenad Koščak.

Označeno u
Galerija slika