FOTO Dramski amateri jučer dobro nasmijali Cestičane Foto: Franjo Talan

FOTO Dramski amateri jučer dobro nasmijali Cestičane

Franjo Talan | 18.4.2017. u 08:33h | Objavljeno u Našim krajem

U dvorani DVD-a Križovljan Cestica jučer je na Uskrsni ponedjeljak održan tradicionalni susret dramskih amatera na kojem su ove godine nastupile tri dramske družine.

Na početku programa sve u dvorani i goste pozdravila je Jelena Milec, voditeljica dramske Cestica KUD-a Općine Cestica, a potom je dobrodošlicu gostima poželio i načelnik Mirko Korotaj koji je svim prisutnima zaželio i sretan Uskrs.

U uvodnom dijelu predstavio se Ženski zbor Stellarium koji djeluje u sklopu KUD-a općine Cestica, a u pauzama između kazališnih predstava zapjevale su i „Križarice“.

Dramskom predstavom „Večer odluke“ publici su se prvo predstavile članice dramske družine KUD-a općine Cestica, a uz voditeljicu Jelenu Milec u predstavi su nastupile Elizabeta Majhen, Marija Križanić, Anka Majhen i Slavica Obadić. Potom je KUD Lepoglavski pušlek izveo predstavu „Štef ide v Mađarsku“, a za kraj nastupile su članice Udruge žena veliko srce iz Svetog Đurđa s predstavom „Babica“.

Nastupe svih izvođača publika je nagradila toplim pljeskom, a komične scene koje su se nizale u nastupima pojedine dramske družine do suza su nasmijale brojne posjetitelje.

Na kraju je svima na nastupu i publici na dolasku zahvalila voditeljica dramske sekcije Jelena Milec, a voditeljicama dramskih sekcija zahvalnice je uručila Gordana Kos Kolar, zamjenica predsjednice KUD-a općine Cestica.

Susret dramskih amatera održava se od osnivanja KUD-a Općine Cestica 1998. godine, a pošto je na uskrsni ponedjeljak 2015. godine održan po 17. puta ispada da je to bila devetnaesta priredba.

Označeno u