FOTO: Dramska družina Ozana u Visokom svečano proslavila blagdan blažene Ozane Kotorske

J.Š./Varaždinske vijesti | 2.5.2018. u 19:15h | Objavljeno u Našim krajem

Blagdan blažene Ozane Kotorske nedavno je svečano proslavljen u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Visokom. Misno je slavlje uz domaćeg župnika Ivana Šestaka predvodio otac Anto Gavrić, dominikanac dok su nakon misnog slavlja članovi Dramske družine Ozana za okupljene izveli prigodan kulturno-umjetnički program izvodeći dramsko-glazbene scene iz najuspješnijih svojih predstava posvećenih blaženoj Ozani Kotorskoj.

- Radosni smo što se velik broj djece uključuje u rad Dramske družine Ozana i što možemo svi zajedno dati doprinos stvaranju boljeg svijeta čuvajući i poštujući tradiciju predaka – istaknuo je voditelj Družine Tibor Martan, dipl. etnolog.

Inače, blagdan je proslavljen na inicijativu Dramske družine Ozana koja djeluje kao sekcija unutar Kulturno-umjetničkog društva „Braća Radić“ Visoko, a koja je zanimanje šire javnosti na svoje dramsko stvaralaštvo privukla upravo predstavama o dominikanskoj blaženici Ozani Kotorskoj.

Uz članove Dramske družine Ozana, odjevene u svečanu visočku narodnu nošnju te njihove roditelji, misnom slavlju bio je nazočan načelnik Općine Visoko Dragutin Mateković, pomladak DVD-a Visoko sa svojom voditeljicom Mirjanom Piskač, brojni župljani te prijatelji Družine iz Križevaca, Brezničkog Huma, Bedenice, Novog Marofa, Varaždina i Zagreba. Misno slavlje je animirao Dječji crkveni zbor Gabrijel pod vodstvom Jasne i Tee Jež.

U svojoj je propovijedi otac Anto Gavrić zahvalio mladim glumcima što svojim predstavama promiču lik i djelo dominikanske blaženice u svoj župi i šire te istaknuo kako se nada da će prijateljstvo uspostavljeno između Družine i dominikanskog reda donijeti još mnogo zajedničkih trenutaka druženja i kvalitetnih predstava. Pohvalio je i roditelje glumaca za podršku koju svesrdno daju svoju djeci u njihovom dramskom stvaralaštvu.

Dubravka Baneković, tajnica KUD-a „Braća Radić“ Visoko zahvalila je svima koji su pomogli u organizaciji: Velečasnom Ivanu Šestaku, načelniku Općine Visoko Dragutinu Matekoviću, Udruzi veterana i dragovoljaca Domovinskog rata, DVD-u Visoko kao i roditeljima velikih i malih Ozanovaca.

- Bez njihove pomoći i podrške bilo bi teško napraviti ovako dostojanstvenu i svečanu proslavu – naglasila je Baneković.

FB_IMG_1525265041118.jpg

FB_IMG_1525264669085.jpgFB_IMG_1525264662534.jpgFB_IMG_1525264608366_1.jpgFB_IMG_1525264619101.jpg