FOTO: Dobrovoljno vatrogasno društvo Lepoglava proslavilo 120 godina postojanja Foto: Grad Lepoglava

FOTO: Dobrovoljno vatrogasno društvo Lepoglava proslavilo 120 godina postojanja

Varaždinske vijesti | 28.8.2018. u 08:01h | Objavljeno u Našim krajem

Dobrovoljno vatrogasno društvo Lepoglava proslavilo je 25. kolovoza 120 godina postojanja. Tom je prigodom održana svečana sjednica Skupštine Društva na kojoj su se lepoglavski vatrogasci i njihovi gosti prisjetili 4. svibnja 1898. godine kada je osnovano Dobrovoljno vatrogasno društvo Lepoglava.

- Upućujem zahvalu svim članovima i članicama Društva koji su kroz povijest, dajući sebe vatrogastvu, ostavili neizbrisiv trag humanosti i dobrote koja bi trebala krasiti svakog čovjeka. Utkali su svoje vrijeme u brojne intervencije i aktivnosti, a da za to nikad nisu tražili niti jedan dinar, krunu ili kunu. Svi ti ljudi ostali su upisani u naše knjige kao dio našeg Društva – istaknuo je predsjednik DVD-a Lepoglava Damir Funda obrativši se svim nazočnima povodom ovog značajnog jubileja lepoglavskog vatrogastva.

Čestitke na 120 obljetnici postojanja Društva lepoglavskim su vatrogascima uputili nazočni uzvanici i gosti – gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić, zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač, potpredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice i predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedjeljko Vukalović te predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Lepoglave Marijo Canjuga te tajnik i zamjenik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Zvonko Videc i Ivan Putarek.

- Vi ste ti koji ne okrećete leđa i ne bježite od opasnosti već idete tamo gdje ona prijeti – poručio je lepoglavskim vatrogascima Škvarić istaknuvši kako se nada da će se sljedeća obljetnica postojanja Društva proslaviti u novoizgrađenom vatrogasnom centru u Lepoglavi, dodavši da je ostvaren prije deset godina zacrtan plan o nabavci nove opreme među kojom je i nova vatrogasna cisterna.

Gradonačelnik Škvarić tom je prigodom, u ime Grada Lepoglave i u svoje osobno ime, preuzeo dodijeljena priznanja za pruženu podršku razvoju vatrogastva u Lepoglavi. Čestitke je DVD-u Lepoglava uputio potpredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice i Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, Nedjeljko Vukalović istaknuvši da je DVD Lepoglava uzorna vatrogasna sila. Tom je prigodom DVD-u Lepoglava uručio zlatne plakete Hrvatske vatrogasne zajednice i Vatrogasne zajednice Varaždinske županije.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Lepoglave Marijo Canjuga u svom je obraćanju, uz upućene čestite na 120 godina humanog rada, istaknuo da je DVD Lepoglava okosnica profesionalizma, operativnosti i učinkovitosti zbog koje građani Grada Lepoglave i okolnih mjesta mogu mirno spavati. Uoči svečane sjednice Skupštine održan je vatrogasni mimohod.

Predvođeni državnom, županijskom, gradskom i vatrogasnim zastavama, uz pratnju Limene glazbe Lepoglava, lepoglavski su vatrogasci i njihovi gosti prodefilirali centrom Lepoglave. Nakon postrojavanja sudionika mimohoda, zapovjednik Zoran Horvat predao je prijavak gradonačelniku Marijanu Škvariću koji je izvršio smotru sudionika mimohoda.

120_godina_dvd_lepoglave_1.jpg

120_godina_dvd_lepoglave_3.jpg

120_godina_dvd_lepoglave_6.jpg

120_godina_dvd_lepoglave_9.jpg

120_godina_dvd_lepoglave_93.jpg

120_godina_dvd_lepoglave_94.jpg

120_godina_dvd_lepoglave_96.jpg

120_godina_dvd_lepoglave_97.jpg

Označeno u