×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /var/www/clients/client0/web1/web/images/dani kruha - vz toplice 2016
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/dani kruha - vz toplice 2016

FOTO: Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u OŠ u Varaždinskim Toplicama

NL/VV | 16.10.2016. u 15:40h | Objavljeno u Našim krajem

Svake godine u listopadu u Osnovnoj školi Antuna i Ivana Kukuljevića u Varaždinskim Toplicama svečano se slave Dani kruha i zahvaljuje za plodove zemlje. I ove su godine u petak, 14. listopada, svečanim programom, molitvom, blagoslovom i simboličnim blagovanjem kruha zahvalili Bogu na svim plodovima, uspjesima i darovima koji su im tijekom godine bili podareni.

Tema ovogodišnjeg Dana kruha bio je „toplički klipič“, a zahvaljujući vrijednim rukama majka i baka učenika, hodnicima i učionicama škole širio se neodoljiv miris svježe ispečenih klipića, ali i ostalih krušnih proizvoda. Učenici svakog razreda su uz pomoć vjeroučiteljice Ivančice Svetec pronašli svoje mjesto na zajedničkom stolu te su ga uz njenu pomoć složili za svečanost. Zajednički je stol ubrzo postao raznovrstan i bogat, a izabrani su i najljepši proizvodi koji su u subotu predstavljeni na Županijskoj smotri u Varaždinu.

Nakon okupljanja svih učenika, učitelja i osoblja škole u holu uslijedio je svečani program uz prigodne recitacije, igrokaze, pjesme koje su s učenicima pripremile i uvježbale učiteljice Biserka Bešenić i Ana Lodeta te časna Božena Kontent.

Velečasni Stjepan Mostečak je nakon programa održao prigodan govor i molitvu te je blagoslovio sve darove, plodove, kruh i klipiće koji su se nalazili na stolu. Velečasni je sve okupljene podsjetio na neke citate iz Biblije o kruhu i o njihovu značenju za ljude, a zatim je i svakom razredu darovao knjigu biblijskih priča.

Učenici su sa svojim razrednicima i ostalim učiteljima nakon svečanog programa blagovali blagoslovljene krušne proizvode koje su donijeli.

{gallery}dani kruha - vz toplice 2016{/gallery}