FOTO Cestički vatrogasci provjerili opremu na Dravi Foto: Općina Cestica

FOTO Cestički vatrogasci provjerili opremu na Dravi

VV | 18.10.2016. u 16:17h | Objavljeno u Našim krajem

Već tradicionalno u mjesecu listopadu na obali rijeke Drave u Velikom Lovrečanu održana je osma po redu provjera ispravnosti i djelovanja vatrogasnih motornih štrcaljki, vozila i opreme koje posjeduju vatrogasna društva na području općine Cestica.

Prema riječima zapovjednika vatrogasne zajednice općine Cestica Milenka Biškupa, na provjeri je sudjelovalo 36 vatrogasaca iz svih šest dobrovoljnih vatrogasnih društava koja djeluju na području općine Cestica, a provjera je pokazala kako je sva oprema u ispravnom stanju te kako društva brinu o opremi koja im je potrebna u slučaju intervencija, naročito kod poplava.

Provjeri su prisustvovali i predsjednik Vatrogasne zajednice općine Cestica, ujedno i predsjednik Općinskog vijeća Darko Majhen te načelnik Općine Mirko Korotaj koji je tom prilikom zahvalio svim vatrogascima što brinu o opremi te istaknuo kako su oni jedini nositelji cjelokupnog sustava zaštite i spašavanja u općini.

- Sva vatrogasna društva dobro rade i ponos su Općine Cestica, a to su pokazali i prije četiri godine kada je općinu Cestica poplavila rijeka Drava. Od tada se mnogo uložilo u nabavu opreme upravo za intervencije kod poplava, a Općina će i dalje pomagati rad vatrogasnih društava i Zajednice – istaknuo je načelnik Korotaj zahvalivši svima što izdvajaju svoje slobodno vrijeme kako bi pomogli drugima i cijeloj sredini u kojoj žive.

Podsjetimo, unutar Vatrogasne zajednice općine Cestica djeluje šest DVD-ova: Babinec, Gornje Vratno, Gradišće, Križovljan Cestica, Lovrečan Dubrava i Virje Križovljansko, koji osim zaštite od požara doprinose i društvenom razvoju lokalnih sredina jer su organizatori i brojnih kulturno-društvenih događanja tijekom godine.

vatrogasci cestica 1

vatrogasci cestica 2

vatrogasci cestica 3

vatrogasci cestica 4